De jongeren zijn weg, de troep is gebleven.
De jongeren zijn weg, de troep is gebleven. eigen foto

Politieke vragen over lastige jeugd in Toolenburg

30 september 2021 om 16:39 Overig

HOOFDDORP Na tevergeefse meldingen bij de gemeente is een buurtbewoner naar D66 gestapt om een eind te maken aan de overlast van jongeren in Toolenburg. De partij heeft via Gerdien Knikker schriftelijke vragen gesteld aan B&W. 

Knikker: “De bewoner geeft aan dat in de wijk vlak bij het winkelcentrum vaak jongeren bij elkaar komen waarbij er alcohol wordt gedronken, harde muziek wordt gespeeld en lachgas wordt gebruikt. Dit veroorzaakt geluidsoverlast en vooral ook veel afval. Er is diverse malen melding gemaakt van deze problemen, maar vooralsnog zonder concreet resultaat. Wij delen de zorgen van de buurtbewoners die graag een oplossing zien voor dit probleem om zo de wijk en het winkelcentrum aantrekkelijk te houden.”

D66 vraagt af hoeveel klachten het college het afgelopen jaar op dit gebied heeft ontvangen, en wil graag weten welk onderscheid er in type klachten is. Bijvoorbeeld vooral geluidsoverlast, of vooral het maken van afval?

Knikker vraagt zich af of er voldoende straatcoaches zijn om deze overlast aan te pakken, en zo nee, wat de de gemeente gaat doen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie