Sloop van het gebouw staat in contrast met de wens om cultureel, historische gebouwen in stand te houden.
Sloop van het gebouw staat in contrast met de wens om cultureel, historische gebouwen in stand te houden. Trudy Witteman

Marktpleinkerk gered van slopershamer

2 oktober 2021 om 11:25 Overig

HOOFDDORP De Marktpleinkerk aan het beursplein in Hoofddorp wordt niet gesloopt. Dit antwoordt het college op vragen van Forza-raadslid Jordy Schaap. Die had tijdens een raadsessie over de ontwikkelingen van Hoofddorp centrum vragen gesteld over de actuele stand van zaken rondom de kerk.

Schaap: “In 2019 stelde Jan Wisse, woordvoerder van de Algemene Kerkenraad van de protestantse gemeente Hoofddorp, dat een eventuele sloop van de beeldbepalende marktpleinkerk niet uitgesloten was. Het gebouw en het naastgelegen perceel worden namelijk meegenomen in de ontwikkelingen van het gebied ernaast dat in handen is van projectontwikkelaar Segesta.”

Schaap vindt een eventuele sloop van het gebouw in contrast staat met de wens van de gemeente om cultureel, historische gebouwen in stand te houden en dat de kerk van onvervangbare cultuurhistorische waarde is. “Sloop zou uitgesloten moeten worden. Het college laat nu weten van mening te zijn dat het gehele ensemble dan ook zowel gemeenschappelijk als individueel in stand gehouden moet worden.
Ook laat de gemeente weten dat in het kader van de ontwikkeling van het Dik Tromplein, ontwikkelaar Segesta contact met de protestante gemeente heeft gehad waarbij de kerkgemeenschap heeft laten weten het gebruik van de kerk te willen continueren en te komen tot een uitbreiding van het bestaande gebouw.“

“DOK Architecten is ingeschakeld en heeft een schetsontwerp gepresenteerd met het verzoek een dergelijke uitbreinding mogelijk te maken in het nieuwe bestemmingsplan voor het Dik Tromplein. De mogelijke uitbreiding van het huidige gebouw is dan ook direct gekoppeld aan het gebruik als kerkgebouw.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie