Wielrenners op de ringvaart bij Oude Meer.
Wielrenners op de ringvaart bij Oude Meer. RTC Hoofddorp

Fokkertocht herinneringstocht.

2 oktober 2021 om 12:23 Sport Deel je nieuws

Fietsclub RTC Hoofddorp is 25 jaar geleden voortgekomen uit de Personeels Vereniging (PV) Fokker. Om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan hebben de leden van RTC Hoofddorp op zondag 26 september de Fokkertocht gereden. Deze clubrit van meer dan 100 km ging over bekende en onbekende wegen. Vanuit Hoofddorp zijn we naar Leiderdorp gereden om vandaaruit via Aalsmeer en Spaarndam weer naar het clubgebouw te fietsen. De koffiestop met appeltaart, was strategisch gepland bij Wink in Oude Meer, het start- en eindpunt van weleer.

Tijdens de Fokkertocht reed de voorzitter van het eerste uur, Leo Muijs met ons mee. Leo is betrokken geweest bij de oprichting van de vereniging en werd door een aantal leden enthousiast begroet. Voor de gelegenheid had Leo het PV Fokker wielertenue van 25 jaar geleden aangetrokken en was doordoor goed zichtbaar binnen de groep.

Net als bij de reguliere clubritten konden de leden kiezen uit verschillende snelheden om de tocht te rijden. Op deze manier kon iedereen de tocht op zijn eigen snelheid fietsen en genieten van de omgeving. Dat we 25 jaar geleden verder zijn gegaan als RTC Hoofddorp is een mijlpaal, maar volgend jaar is het pas echt feest. Dan bestaat de vereniging 40 jaar, iets dat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie