Audicien Erik Lodewijk biedt met zijn zelfstandige audicienbedrijf Hoorbegrip meerwaarde aan bij gehoorproblemen.
Audicien Erik Lodewijk biedt met zijn zelfstandige audicienbedrijf Hoorbegrip meerwaarde aan bij gehoorproblemen. Sutiah van Netten
ZAKELIJK

De meerwaarde van Hoorbegrip

7 oktober 2021 om 17:00 Zakelijk

HOOFDDORP Het team van Hoorbegrip bestaat uit vakkundige en ervaren specialisten die zorg verlenen aan mensen met gehoorproblemen. Audicien Erik Lodewijk vertelt dit keer over de meerwaarde van zijn zelfstandige audicienbedrijf. “Hoorbegrip biedt als meerwaarde vakkennis, begrip, begeleiding, maatwerk, service, kwaliteit van aanpassen en de keuze van het product. Ons doel is een goede oplossing aanbieden die écht goed is voor onze klant, daarbij willen we ook behalen wat de klant graag wil”, aldus Lodewijk.

Goed kunnen horen is meer dan alleen een hoortoestel op of in het oor doen. “Ons gehoor is het systeem dat communicatie mogelijk maakt. Als het gehoor niet goed werkt heeft dat veel invloed op het dagelijkse leven. Veel mensen die voor het eerst bij ons in de winkel komen lopen vaak al jaren rond met gehoorproblemen. Aan ons de taak om hen hierbij zo goed mogelijk te helpen. Via het aanmeten van een hoortoestel wordt het gehoor niet hersteld, maar passen we het geluid zoveel mogelijk aan op het restgehoor. Het resultaat staat niet gelijk aan dat van een goed gehoor. Het is daarom belangrijk dat de klant het nieuwe geluid gaat aanvaarden. Bij Hoorbegrip begeleiden we onze klanten hier graag bij, want we willen dat zij weer gemakkelijk kunnen communiceren en genieten van geluid. Hoe goed een hoortoestel ook is, het is slechts een deel van de oplossing”, legt Lodewijk uit. 

Waar bestaat het andere deel uit? “Wij luisteren met veel begrip naar de klachten en wensen van onze klanten. Vandaar ook onze naam Hoorbegrip. Bij ons is alles gericht op het zo goed mogelijk helpen van mensen met een verminderend gehoor. Het begeleidingsproces en de psychosociale aanpak speelt hierbij een belangrijke rol. Het is ook belangrijk dat de omgeving begrip heeft voor degene met een gehoorverlies, want de persoon is nog steeds niet goed horend. Ook al heeft hij of zij een hoortoestel. Het draait allemaal om begrip, empathie en communicatie. Ik denk hierbij vooral aan de partner, het gezin, sociale contacten en collega’s”, antwoordt Lodewijk. 

Hoorbegrip biedt ook meerwaarde bij grote gehoorverliezen. Lodewijk: “De praktijk wijst uit dat klanten met een groot gehoorverlies zonder hoortoestel niet goed kunnen verstaan, omdat een deel kapot is in het oor. Een hoortoestel kan dat gehoorprobleem gedeeltelijk oplossen. Bij hele grote gehoorverlies, dat tegen doofheid aan zit, biedt een hoortoestel helaas geen oplossing meer. Dan is er nog de mogelijkheid van een cochleair implant. Wij verwijzen de klant hiervoor door naar een audiologisch centrum, dat meestal verbonden is aan een academisch ziekenhuis. Voor het plaatsen van een cochleair implant is een operatie nodig om de electroden in het slakkenhuis van het oor te zetten. In Nederland krijgen volwassenen in één oor een cochleair implant. Het andere oor heeft vaak nog restgehoor, daarom wordt er een hoortoestel gekoppeld aan de cochleair implant. De klant kan voor een zogenoemde bimodaal toestel bij ons terecht, dat is een hoortoestel dat aan één kant geluid aanbiedt dat gekoppeld is aan de cochleair implant.” 

Hoorbegrip Haarlem & Haarlemmermeer. Hoofddorp: Bernadottestraat 169. Haarlem: Gen. Cronjéstraat 123. Voor meer informatie: www.hoorbegrip.nl of mail naar: info@hoorbegrip.nl]

Door Sutiah van Netten

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie