Lezing: Verzilting in Haarlemmermeer onomkeerbaar

11 oktober 2021 om 09:56 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 24 oktober houdt Henk Nijenhuis een lezing over de verzilting in Haarlemmermeer. Het water in de sloten van Haarlemmermeer wordt steeds zouter. Waar komt dat vandaan? Wat kun je er tegen doen? Of misschien wel: hoe leer je er mee omgaan? En misschien wel van te profiteren?

Henk Nijenhuis, voormalig polderecoloog van de gemeente Haarlemmermeer, gaat in op de vroegste geschiedenis van de droogmakerij en de opbouw van de bodem. Misschien verergeren wij als mensen het probleem wel. Maar wellicht kunnen wij met een slimme aanpak de verzilting vertragen of zelfs gebruiken voor bijzondere teelten. Je kunt dan denken aan groente die al gezouten is voordat je het in de pan gooit en nieuwe soorten zoutbestendige groente. Misschien komen er kansen voor andere landbouwgewassen of zelfs zeldzame natuurgebieden met brakke biotopen. Met zijn verhaal wil Henk Nijenhuis laten zien hoe wij ons in Haarlemmermeer moeten voorbereiden op een andere toekomst.

De lezing begint om 14.30 uur in bezoekerscentrum De Kijkdoos in De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp. De toegang is gratis. Aanmelden voor de lezing is verplicht in verband met de Coronaregels.

Aanmelden kan tot uiterlijk 22 oktober 2021 via secretaris@deheimanshof.nl of app/telefoon Betty Keizer 06 44050397.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie