Uitreiking shirt aan Bob Maas
Uitreiking shirt aan Bob Maas Peter Vreeswijk

Uniek veteranentoernooi V.V. Zwanenburg

12 oktober 2021 om 12:56 Overig

ZWANENBURG Op zaterdag 9 oktober werd een veteranentoernooi bij Voetbalvereniging Zwanenburg gehouden met 90 deelnemers in de leeftijd 45-plus.

Ralph Timmer, lid van VV Zwanenburg, geeft aan dat in september 2020 de aanvoerder van zijn veteranenteam, Roland Schut, oud inwoner van Zwanenburg, veel te vroeg is overleden. Ter nagedachtenis aan hem is toen een veteranenwedstrijd georganiseerd in zijn laatste woonplaats, Wijk aan Zee. Dat was een enorm succes en één groot feest ondanks de rouw om het verlies van een kameraad. Daarom heeft men besloten om dit jaar opnieuw een veteranentoernooi te organiseren.

In 2005 zijn voetbalvereniging NAS en voetbalvereniging Halfweg gefuseerd tot de huidige vereniging VV Zwanenburg. Diverse prominente leden uit beide vereniging voor de fusie maar ook diverse na de fusie zijn overleden. Dit veteranentoernooi was samengesteld uit veertien teams. Elk team droeg de naam van een overleden voetballer. Legendarische namen als Loek Blommesteijn, Ger Feenstra, Jan de Regt en Piet Bottelier waren naamvoerders van de diverse teams.

Van 14.00 tot 16.00 uur werden partijen gespeeld van 15 minuten. Niet te lang! Want we hebben her hier wel over veteranen. Na afloop van het toernooi: natuurlijk een mooie groepsfoto van alle deelnemers in een prachtig herfstzonnetje met daarop een eerbetoon aan oud lid en eerste profvoetballer na zijn carrière bij R.K.V. NAS en VV Halfweg, Bob Maas. En dat zit zo: in de kantine van VV Zwanenburg vindt een eerbetoon plaats aan diverse spelers die ooit zijn begonnen als amateurspeler in Zwanenburg en daarna zijn “doorgestroomd” naar het betaald voetbal. Spelers worden daar geëerd met het ingelijste shirt van hun profclub met daaronder een foto uit die periode van zichzelf, doorgaans allemaal spelers vanaf 2000. Wie echter ontbrak, en dat ontdekte Hein Buijs na enig speurwerk, was Bob Maas, zowel speler als trainer bij NAS en Halfweg. In 1960 is Bob profvoetballer geworden bij FC Haarlem en is geruime tijd verbonden geweest aan deze club, zelfs zo lang dat hij een prenttekening uitgereikt heeft gekregen van Dick Bruijnesteijn.

Uiteindelijk heeft het recht gezegevierd en kreeg Bob, inmiddels dik in de tachtig,  alsnog zijn ingelijste shirt uitgereikt door Hein Buijs. Ook de foto uit die periode is inmiddels uit de archieven gehaald en zal een mooie plek krijgen in de kantine.

Saskia Vreeswijk

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie