Willem de Beukelaer: "Samen van de Nieuwe Meerpaal iets moois maken."
Willem de Beukelaer: "Samen van de Nieuwe Meerpaal iets moois maken." Trudy Witteman

Iconisch pand leeft weer: nieuw begin voor Nieuwe Meerpaal

12 oktober 2021 om 08:20 Overig

VIJFHUIZEN De Ouwe Meerpaal was in horecaland een begrip. De Nieuwe Meerpaal heeft alles in zich om dat ook te worden. Zoveel is wel duidelijk geworden nadat het restaurant op 6 oktober de deuren gastvrij opende en vervolgens een veelbelovende start beleefde.

Hij ontkent het niet. Het zijn onzekere tijden voor de horeca en om dan een restaurant te openen zou je best een grote gok kunnen noemen.  Maar, zegt eigenaar Willem de Beukelaer, “Zonder wrijving geen glans. Ik heb alle vertrouwen in Vijfhuizen en omgeving en ik heb alle vertrouwen in mezelf. Met z’n allen gaan we er iets heel moois van maken. Daar ben ik van overtuigd. Direct na de opening was het heel druk. Zowel in het restaurant als in het café. Naast veel blije reacties waren er ook enkele kritische opmerkingen. Dat is prima. Daar word je alleen maar beter van. We zullen er goed naar luisteren.”

KANSEN Soms moet je niet te lang nadenken en doen wat je hart je ingeeft. En dat laatste doet Willem de Beukelaer als de kans zich voordoet het leegstaande restaurant aan de Vijfhuizerdijk 3, slachtoffer van de coronacrisis, te kopen. De Beukelaer met jarenlange ervaring in de horeca, eigenaar van café Ome Jan in Volendam en sinds begin dit jaar ook van Wink Eten en Drinken in Oude Meer, ziet direct kansen om een nieuw hoofdstuk aan het monument te kunnen toevoegen. Om het Gouden Hart van Haarlemmermeer, dat Agnes Walraven van haar Ouwe Meerpaal had gemaakt, nieuw leven in te blazen. De start is veelbelovend. Gasten spreken van ‘een van de mooiste restaurants van Haarlemmermeer’. De Beukelaer omschrijft de inrichting als ‘industrieel bruin 2.0’. Anders gezegd: toegankelijk, warm, laagdrempelig. Verlengstuk van de huiskamer. Een plek waar het leven gevierd wordt. Wat De Nieuwe Meerpaal doet moet goed zijn en daarom is opgestart met een kleinere aanvangskaart. Maar wel met toppers als steak Nieuwe Meerpaal, sliptong en kip en onder de voorgerechten de carpaccio en de tataki van verse tonijn. “Verwacht bij ons geen hogere wiskunde. Wat je krijgt is vers, van uitstekende kwaliteit en uiterst betaalbaar”, stelt de nieuwe eigenaar die benadrukt dat De Nieuwe Meerpaal staat voor gezelligheid, gastvrijheid en genieten van goed bereide gerechten.

CAFE AGNES Het café moet hét ontmoetingspunt van het dorp worden. Waar je kunt biljarten en een kaartje leggen en waar je kunt genieten van speciaalbieren op de tap. Café Agnes. Zo gaat het heten. “Als eerbetoon aan de onlangs overleden Agnes Walraven die op deze plek zoveel heeft betekend voor andere mensen”, legt Willem uit.

Per 1 november is het restaurant volledig operationeel. Dan ook is de woensdag de dag dat de pan op tafel komt. Letterlijk. “Voor een zacht prijsje smullen van eenpansgerechten als stoofpotjes en winterse kost, Genieten zoals vroeger bij m’n opoe thuis”, belooft Willem met een gulle lach. Bedrijfsleider Bert Nijhof en barkeeper Dennis Hooft zijn dé gezichten van de zaak. Voor openingstijden en reserveren zie www.denieuwemeerpaal.nl.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie