Haarlemmermeer gaat de komende jaren groeien. Er komen woningen, kantoren en voorzieningen bij.
Haarlemmermeer gaat de komende jaren groeien. Er komen woningen, kantoren en voorzieningen bij. pr

Presentatie concept Verdichtingsvisie van Haarlemmermeer

15 oktober 2021 om 08:46 Overig

HAARLEMMERMEER Via een presentatie geeft wethouder Sedee woensdag 27 oktober in Het Cultuurgebouw de uitslag van de Swipocratie, de concept Verdichtingsvisie van Haarlemmermeer. Interviews en de uitkomsten van de Expertmeeting hebben bijgedragen aan de inhoud.

Bewoners en experts reageren live op de presentatie door de gemeente en bureau De Zwarte Hond. Aanwezig zijn kan weer, aanmelden is verplicht. Thuis de livestream volgen en vragen stellen kan ook.

Haarlemmermeer gaat de komende jaren groeien. Er komen woningen, kantoren en voorzieningen bij. Groei gaat geleidelijk en in goed doordachte stappen op zorgvuldig gekozen locaties. Daarom ontwikkelt de gemeente Haarlemmermeer samen met haar inwoners een Verdichtingsvisie. Hierin beschrijft de gemeente hoe Haarlemmermeer op sommige plaatsen meer stads wordt en op welke plekken juist ruimte is voor groen, recreatie en het open polderlandschap.

In opdracht van de gemeente heeft bureau De Zwarte Hond toekomstbeelden ontwikkeld met typische locaties zoals een stationsomgeving, een boulevard, speelplaatsen of woonwijken. Ongeveer 5000 inwoners van Haarlemmermeer hebben meegestemd via online tool Swipocratie. Twintig personen konden meedoen aan een diepte-interview. De uitkomsten van Swipocratie en de interviews zijn op 15 juni gepresenteerd aan de inwoners. Op 16 juni spraken experts zich uit over de plannen.

Tijdens de zomer is hard gewerkt aan de concept Verdichtingsvisie. Deze is te vinden op de website Haarlemmermeer van morgen. De visie ligt tot en met 30 november ter inzage. Iedereen die wil, kan inhoudelijk op de visie reageren. De gemeente zal de reacties gebruiken om de Verdichtingsvisie, waar mogelijk, aan te scherpen. 

Aanmelden kan via de website van Podium voor Architectuur, podiumarchitectuur.nl. Daar staat ook de link naar de livestream met presentaties en de eerste reacties van participanten en experts. Kijkers kunnen tijdens de uitzending vragen stellen via WhatsApp. 

Het hele proces van dit jaar, met video’s van de wethouder, stedenbouwkundige, polderarchitect en jongeren, de twintig interviews en livestreams is te volgen op podiumarchitectuur.nl. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie