Een overzicht van een wedstrijd op het indoorcircuit.
Een overzicht van een wedstrijd op het indoorcircuit. pr

Klein ‘circuit Zandvoort’ in Venneps museum

21 oktober 2021 om 11:01 Overig

NIEUW-VENNEP Sinds oktober 2020 is Old Friends RC Raceway gevestigd in het Nederlands Transport Museum. Vier enthousiaste vrienden die al vele jaren de modelracecircuits in binnen en buitenland onveilig maken, hebben de kans gekregen van de directie van het Transport Museum om een heus modelrace circuit op te bouwen in een voormalige kantoorruimte op de eerste verdieping van het oude Bols gebouw, in deze ruimte is een heus klein çircuit van Zandvoort’ gebouwd voor radiografisch bestuurbare elektrische auto’s. Komend weekeinde kan iedereen een kijkje nemen. 

“We zijn trots dat we dit in samenwerking met het Museum hebben kunnen realiseren, en nu kunnen openen voor gastrijders en publiek”, zegt initiatiefnemer Rob Kuijper.

Tijdens het modelbouwweekend op 23 en 24 oktober, een groots opgezette evenement georganiseerd door de verschillende modelbouw- en modeltreinenverenigingen, die in het museum allemaal een mooi ingerichte ruimte hebben, zijn met informatiestands in het museum en demonstraties die doorgaand gegeven worden om het publiek kennis te laten maken met bijzondere hobby’s.

De Old Friends RC Raceway biedt informatiestand met oude vintage modellen die zeer herkenbaar zijn voor de modelbouwliefhebber maar ook de nieuwste modellen, voorzien van de modernste techniek. Verder zijn er de hele dag door demonstraties van modellen in actie op het circuit.  Ook voor de jeugd is er genoeg te doen met een heuse mini slotrace baan om zelf lekker een rondje te kunnen rijden.

Op 20 en 21 november zijn de Tamiya Merkencup wedstrijden, TIM Challenge met de toprijders uit heel Nederland. “Spektakel gegarandeerd”, zegt Kuijper. Zaterdag is er een vrije en een gecontroleerde training, zondag zijn de kwalificaties en spannende finales.

De club is tot en met november elke weekenddag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie