Ron Verzijlbergen en Annemarie Sybrandy bij het kunstwerk.
Ron Verzijlbergen en Annemarie Sybrandy bij het kunstwerk. Eigen foto

Internationale waardering voor bijzondere creatie Trophy Cup 2021

22 oktober 2021 om 11:48 Overig

VIJFHUIZEN Prijzenbekers. Dozen vol. Vaardige handen maakten er een kunstwerk van dat internationale waardering kreeg. Wat de makers betreft komt er een vervolg.

Het begon allemaal met een telefoontje van oud-autocoureur Ron Verzijlbergen naar kunstenaar Annemarie Sybrandy. “Of ik wellicht iets kan met acht grote verhuisdozen vol prijzenbekers, vroeg hij. Ron is vijftig jaar actief geweest in de autosport en de vele wedstrijden die hij heeft gereden hebben hem heel veel bokalen opgeleverd. Hij wilde ze wegdoen en omdat hij weet dat ik in mijn kunstwerken materiaal graag een tweede leven geef belde hij mij. Op een paar bekers na met grote emotionele waarde mocht ik ze allemaal hebben.”

Liefst ruim tweehonderd bekers op marmeren sokkels komen er uit de dozen. Groot, klein, mooi, lelijk. Bij Annemarie beginnen de radertjes direct te draaien. Ze weet wat ze maken wil, alleen niet hoe ze het moet aanpakken. Ze roept de hulp in van Cees Mooij die ze al heel lang kent. Cees, met de opleiding zilversmid en de bijnaam Handige Harry op zijn cv, zegt geen nee en al spoedig knettert het van de creativiteit in de achtertuin van zijn huis. Ze halen de bokalen uit elkaar en van alle onderdelen maken ze één groot kunstwerk, 3,5 meter hoog. En geven het de naam ‘Trophy Cup 2021’. Dit vanwege hun deelname aan het Car Art Festival dat in Zandvoort wordt gehouden rond de Formule 1-races.

Het kunstwerk komt te staan in het hart van de badplaats: het Kerkplein en de makers worden overladen met complimenten in velerlei talen. Tot eind november is het te bewonderen in de tuin van het Zandvoorts Museum. Daarna wordt het mogelijk geveild voor een goed doel.

Tijdens het installeren op het Kerkplein meldden zich mensen die ook van hun bokalen af willen. Het bracht Cees op het idee om opnieuw een dergelijk kunstwerk te bouwen en dat te plaatsen aan de voorzijde van zijn huis aan de Kromme Spieringweg 533 in Vijfhuizen. Zodat iedereen er van kan genieten. Wie van zijn prijzenbekers af wil kan Cees bellen op 06-4818 9169.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie