Talenten laten hun eigen composities horen tijdens het concert in Duycker.
Talenten laten hun eigen composities horen tijdens het concert in Duycker. Fokke van Saane Fotografie

Compositie-project Haarlemmermeer in poppodium Duycker

24 oktober 2021 om 12:19 Overig

HOOFDDORP Op zaterdag 30 oktober om 20.00 uur laten de jonge componisten die deelgenomen hebben aan het Compositieproject van Pier K hun fantastische, eigen composities horen in poppodium Duycker. Afgelopen maanden hebben zij samen met professionals aan de composities gewerkt en het eindresultaat is te horen tijdens dit concert. 

Ook dit seizoen hebben veel talenten tussen de 12 en 21 jaar uit Haarlemmermeer zich aangemeld voor het Compositieproject. Na een strenge selectie zijn acht componisten uitgekozen, waarmee een aantal maanden gewerkt is: Stan Deutekom, Daniël Cornelisse, Isis Kleef, Maurice van der Maden, Ezra Verboom, Thomas Lookman, Gabriëlle Lo en Delaney Platjouw. Tijdens het concert brengen zij hun eigengemaakte composities ten gehore.

OVER HET COMPOSITIEPROJECT Pier K organiseert sinds 2005 jaarlijks het bijzondere Compositieproject. Dit project heeft als doel om jonge muzikanten uit Haarlemmermeer te stimuleren in het zelf maken en verzinnen van muziek. Dit heet componeren. Het lijkt vanzelfsprekend dat we altijd en overal van muziek kunnen genieten, maar we staan er niet bij stil dat al die muziek ooit door iemand is bedacht: de componist. De sterren op het podium krijgen vaak de meeste aandacht. Zij zouden echter nooit kunnen stralen als er geen muziek bedacht én gemaakt is die zij kunnen vertolken. In het Compositieproject gaat de aandacht naar het begin van dit creatieve proces en zetten we de componisten in de spotlights. De muzikanten die op zolder met noten knutselen, samen in een repetitieruimte iets moois van hun ideeën maken of zingend op de fiets een pakkend melodietje bedenken. Deze componisten vormen de basis van muziek. Tijdens het Compositieproject krijgen de componisten de kans om hun muzikale ideeën onder leiding van professionals uit te werken tot een ‘af’ resultaat.

RESERVEER JE TOEGANGSBEWIJS Toegang is gratis. Reserveer snel je toegangsbewijs voor het concert op 30 oktober via www.duycker.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie