Overbos uitgeschakeld in nacompetitie

2 juni 2018 om 21:03 Sport/sport

ZAANDAM Door een 2-1 verlies tegen het Zaandamse Hellas Sport, zit het seizoen van de mannen van trainer Maurice Kuijper erop. Voorgaande jaren werd er altijd uit en thuis gespeeld, maar de nieuwe regels van de KNVB hebben dit terug gebracht naar één wedstrijd. Vervolgens moeten er nog twee andere tegenstanders verslagen worden voor één plek in de 2e klasse. Overbos start wat gehandicapt; Remco Cicilia scheurde op de laatste training waarschijnlijk zijn knieband, centrale verdediger Alex Golsteijn had zijn vakantie naar Mexico al geboekt en keeper Donny Kool was een weekend weg. Tyrell van Brederode, Timo Zwartjes en keeper Dave Agterhof zijn de vervangers.

Al in de 10e minuut komt Overbos op achterstand. In eerste instantie redt Agterhof schitterend, maar hij bokst de bal naar de zijkant, vanwaar de Hellas Sport spits de bal simpel kan intikken. Overbos herstelt zich met name door acties van rechterspits Hassan Habyarimana prima. In de 17e minuut geeft hij de bal voor op een presenteerblaadje en Dennis Govers maakt hem met een volley af; 1-1. Vlak voor rust komen de Zaankanters uit het niets op een 2-1 voorsprong. De tweede helft komt het vermoeide Overbos deze stand niet meer te boven. Maurice Kuijper: “Het voelt als een bokswedstrijd die we na negen ronden op punten hebben verloren. Toch was het een geweldig seizoen.”