Haarlemmermeer heeft veel te maken met Schiphol en haar vliegtuigen.
Haarlemmermeer heeft veel te maken met Schiphol en haar vliegtuigen. René de Leeuw

Einde aan overleg in Omgevingsraad Schiphol

27 oktober 2021 om 13:59 Overig

HAARLEMMERMEER Het brede overleg over de ontwikkeling van de luchthaven in de Omgevingsraad Schiphol (ORS) stopt eind dit jaar. Aan het overleg nemen onder meer gemeenten (waaronder Haarlemmermeer) en provincies in de Schipholregio deel. Daarnaast zijn ook bewonersvertegenwoordigers, de luchtvaartsector en brancheorganisaties vertegenwoordigd. Het overleg stopt, omdat de conclusie is getrokken dat het ‘poldermodel’ van de ORS niet meer werkt. Dat komt door het ontbreken van een gezamenlijk doel en de bereidheid tot het sluiten van compromissen. 

De huidige voorzitter van de ORS, Pieter van Geel, heeft op verzoek van de minister van Infrastructuur en Waterstaat een advies uitgebracht over het inrichten van een toekomstig overlegmodel. In zijn advies ‘Schiphol Vernieuwd Verbinden’ heeft hij een voorstel gedaan voor de vormgeving van een nieuwe overlegstructuur. Daarbij wordt invulling gegeven aan brede maatschappelijke participatie, adequate informatievoorziening, maar ook aan de onderlinge afstemming tussen overheidsbesturen. 

De betrokken overheden (56 gemeenten en 4 provincies in de Schipholregio) werken samen in de Bestuurlijke Regie Schiphol. namens de leden heeft gedeputeerde Jeroen Olthof per brief laten weten dat 2021 het laatste jaar is waarin de leden deelnemen aan de ORS en hun financiële verplichtingen nakomen. Per januari 2022 treedt de BRS uit de Omgevingsraad Schiphol.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie