Edwin Beelen voorzien van medaille en welverdiende bos bloemen
Edwin Beelen voorzien van medaille en welverdiende bos bloemen Dennis van Beek

Brandweer Lisserbroek staat stil bij het 25 jarig jubileum van Edwin Beelen

3 juni 2018 om 20:46 lokaal Deel je nieuws


Afgelopen zaterdag werd er bij Brandweer Lisserbroek stilgestaan bij het 25 jarig jubileum van Edwin Beelen.
In april 1993 is Beelen gestart als aspirant Brandwacht bij de gemeentelijke brandweer Haarlemmermeer, post Lisserbroek. Beelen, die op dat moment zelfstandig ondernemer was aan de Hillegommerdijk, was door zijn broer (die was reeds brandweerman) getipt over de behoefte aan nieuwe postleden bij de brandweer. 
Na het volgen van de opleiding Brandwacht is Beelen op 1 januari 1995 bevorderd naar Brandwacht. Ook de bevorderingen naar Brandwacht 1e klas en Hoofdbrandwacht vonden plaats na het volgen van de nodige opleidingen.
Wonend in Lisse en werkend in Lisserbroek was Beelen een goede versterking van de post, omdat hij zowel tijdens kantooruren als buiten kantooruren kon uitrukken.
In zijn brandweercarriere heeft Edwin zich ingezet voor zowel de uitrukken als de "koude" kant van de organisatie. Van het uitvoeren van 1e lijns onderhoud, organisatie van kazernering rondom de milleniumwisseling tot ook kritisch, opbouwend meedenken over de vele organisatiewijzigingen die er de afgelopen 25 jaar zijn geweest binnen de brandweerorganisatie.
Met trots en respect is het glas geheven en zijn de herinneringen opgehaald in gezelschap van de postleden, hun gezinnen en enkele oud postleden.
 

Edwin Beelen bij historisch brandweervoertuig
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie