Allerzielen, stil staan bij de geliefden die overleden zijn.
Allerzielen, stil staan bij de geliefden die overleden zijn. Zalige Zalm

Allerzielen, kerk open voor een kaarsje, stilte of gebed

1 november 2021 om 12:20 Lokaal Deel je nieuws

Een kaarsje zegt: ‘Ik mis je’ –
Voor wie steek jij een kaarsje op?

Allerzielen, dinsdag 2 november: we steken een kaarsje op voor alle mensen die niet meer bij ons zijn. We moesten afscheid van ze nemen, ook al wilden we dat niet. Wat hielden we van ze, en wat is het moeilijk dat we ze moeten missen. We willen tijd en gelegenheid om extra aan ze te kunnen denken.

Allerzielen is de dag waarop we kunnen en mogen stilstaan bij onze gestorven dierbaren. 

Wie dat wil is op dinsdag 2 november van harte welkom in de H. Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg. Tussen ‘s morgens 07.00 uur tot ’s middags 17.00 uur staan de kerkdeuren open.  Een vurig vlammetje, waarmee we de liefde voor een overledene brandend houden.  Maar misschien wil je alleen maar komen om te bidden. Zoek je even de stilte op. Of behoefte aan troost en bemoediging in een gesprekje. Er is de hele dag iemand in de kerk aanwezig, ook voor pastorale ondersteuning.

In de avond is er een speciale viering ter gedachtenis aan onze dierbare overledenen. Na de viering gaan we samen naar de begraafplaats in de Bijbelse Tuin. De kaarsjes die voor de overledenen worden aangestoken brengen we dan samen naar de begraafplaats of een plek bij het kruis.

De vieringen zijn ook te volgen via onze livestream via ons livestream kanaal. Kijk op www.hjoannesdedoper.nl voor de juiste link.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie