De wethouders Nobel en Sidali en bestuursvoorzitter van Eigen Haard, Bert Halm, overhandigden symbolisch de sleutel aan de familie Nijman.
De wethouders Nobel en Sidali en bestuursvoorzitter van Eigen Haard, Bert Halm, overhandigden symbolisch de sleutel aan de familie Nijman. Gemeente

Oplevering eerste sociale huurwoningen op Wickevoort

3 november 2021 om 17:17 Overig

CRUQUIUS De wethouders Nobel en Sidali en bestuursvoorzitter van Eigen Haard, Bert Halm, waren woensdag aanwezig bij de oplevering van de eerste sociale huurwoningen op Wickevoort. Zij overhandigden symbolisch de sleutel aan de familie Nijman. Eigen Haard startte in oktober met het opleveren van de eerste 83 sociale huurwoningen. 

De huurders van de sociale huurwoningen kunnen straks ook gebruik maken van de gemeenschappelijke voorzieningen van het landgoed, zoals elektrische deelauto’s, gezamenlijk gereedschap voor je tuin of woning en een centraal punt waar je je postpakketten kunt ophalen als je even niet thuis was. Alle woningen zijn op de toekomst gericht en zeer energiezuinig, oftewel ‘Nul-op de-Meter’. 

“In Wickevoort zullen de mensen mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten en dingen samen te doen”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Op het landgoed komen uiteindelijk zo’n 800 woningen.” Haarlemmermeer gaat de komende jaren flink bijbouwen. “We hebben de ambitie om tot 2040 in ieder geval 20.000 en misschien wel 30.000 woningen bij te bouwen”, zegt Nobel. “Dat moet ook, want de woningnood is hoog, ook in Haarlemmermeer.”

Wethouder Fouad Sidali vult aan dat het belangrijk is dat er in deze “mooie, groots opgezette wijk ook ruimte is voor sociale huurwoningen, waar grotere gezinnen in kunnen. Er is een grote vraag naar dit soort woningen. Ik ben dus blij dat Eigen Haard hier deze woningen heeft gebouwd.”

Bert Halm is ontzettend trots dat Eigen Haard hier ongeveer 230 woningen gaat bouwen: ‘Prachtig dat wij op deze bijzondere plek woningen kunnen toevoegen. Met respect voor de natuur en de directe leefomgeving. Bewoners genieten straks van wat dit landgoed te bieden heeft aan groen, diensten en community gevoel. Ik wens alle bewoners veel woongeluk!’. 

Eigen Haard bouwt samen met AM deze nieuwe milieuvriendelijke woonwijk op het terrein van de Cruquiushoeve in de gemeente Haarlemmermeer. Deze woonwijk bestaat straks uit ongeveer 800 woningen, zowel huur als koop. Eigen Haard bouwt ongeveer 230 huurwoningen, verdeeld over drie fasen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie