De leefbaarheid in dubbeldorpen als Lisserbroek komt in gevaar volgens de gemeente.
De leefbaarheid in dubbeldorpen als Lisserbroek komt in gevaar volgens de gemeente. KEES VAN DER VEER

Gemeente roept Zuid-Holland op bezuinigingen vervoer terug te draaien

4 november 2021 om 17:30 Overig

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer en de Vervoerregio Amsterdam roepen Zuid-Holland op niet te bezuinigen op de regionale bereikbaarheid van de Noordelijke Duin­ en Bollenstreek. Gezien de woningbouwplannen zijn er juist extra investeringen nodig.  

“Graag blijven we ons samen inzetten voor het grensgebied tussen Zuid- en Noord-Holland, waar we met voldoende urgentie blijven kijken naar mobiliteit en de daarvoor noodzakelijke ingrepen te blijven nemen”, zo is per brief laten weten. “ In een Bestuurlijk Overleg gaan we hierover graag opnieuw met u in gesprek.”

De gemeente en Vervoerregio Amsterdam vinden de voorgenomen bezuiniging van 20 miljoen euro verkeerd. Ze wijzen er op dat de Noordelijke Duin­ en Bollenstreek al decennialang een regionaal bereikbaarheidsprobleem heeft. Hierdoor zijn ook leefbaarheidsproblemen in de dubbeldorpen langs de Ringvaart in Haarlemmermeer ontstaan. Gezien de enorme woningbouwopgave voor de komende jaren zijn juist robuuste ingrepen in het regionale mobiliteitsnetwerk belangrijke randvoorwaarden de leefbaarheid in de dubbeldorpen langs de Ringvaart te verbeteren, zo stellen de opstellers van de brief. Dat kwam volgens hen op 13 oktober nog eens nadrukkelijk naar voren tijdens een regionale bijeenkomst.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie