Zittend de speelsters uit Hoofddorp: links Nikita Harting, daarnaast iemand anders, dan Yada Huisman en daarnaast Angel Harting.
Zittend de speelsters uit Hoofddorp: links Nikita Harting, daarnaast iemand anders, dan Yada Huisman en daarnaast Angel Harting. pr

Hoofddorpse voetbalsters via uniek meidenteam op weg naar Eredivisie

10 november 2021 om 09:50 Overig

HOOFDDORP Yada Huisman en de tweeling Nikita en Angel Harting uit Hoofddorp maken dit seizoen deel uit van een gerenommeerd meidenvoetbalteam. Onder de naam Generation One tikken zij menig jongens hoofdklasse-elftal van de mat. De bedoeling is dat ze op termijn de Eredivisie ingaan. 

Voorzitter van het bestuur van de stichting Margriet Dam vertelt hoe bijzonder de prestatie van het elftal is, dat speelsters heeft in de driehoek Hoofddorp-Utrecht-Almere: “De jongens op dit niveau, veelal het eerste selectieteam van de club, komen nooit een compleet meidenteam tegen in de competitie. Dit zorgt voor de nodige dynamiek in het veld. “

“Generation One is uniek in Nederland. Het is een aantal jaar geleden opgericht door de broers  Emrâh en Atif Bouyahi uit Uithoorn. Inmiddels bestaat het project uit twee teams (O15 en O13). De meiden zijn lid van de Amsterdamse voetbalclub TOG waar drie keer per week wordt getraind en uiteraard de thuiswedstrijden worden gespeeld. Nike en Intersport hebben zich als partner en hoofdsponsors aan het project verbonden.”

EX-LEEUWIN De ambassadeur van Generation One is Rocky Hehakaija. Zij is ex-Leeuwin en ’s werelds beste straatvoetbalster. Zij is daarnaast de eerste vrouw in het bekende spel Fifa20, een wereldspeelster die perfect past bij de ambities van dit team.

De speelsters van Generation One worden op alle vlakken bijgestaan: voetbaltechnisch en tactisch, maar ook sociaal-emotioneel en cognitief. Alle gebieden komen samen in de door de broers ontwikkelde opleiding. Er wordt intensief gewerkt aan houding, mentaliteit en veerkracht. Het gaat erom het beste uit jezelf te halen. Fouten maken moet om verdere groei te realiseren. De opleiding is vergelijkbaar met een opleiding die wordt aangeboden door betaalde voetbalorganisaties.”

De meiden spelen ook geregeld tegen profclubs in Duitsland. Dat niveau kunnen ze goed aan, want in juni hebben ze met 3-0 van Essen gewonnen en in oktober werd het 8-0 tegen Bayer Leverkusen. Het O15 team is inmiddels klaar voor het profcircuit en op dit moment wordt er gekeken hoe deze meiden volgend jaar de Beloftencompetitie in kunnen stromen, om van daaruit door te groeien naar de Eredivisie. Wij denken namelijk dat de meiden gaan verrassen qua niveau.”

Voor het O13 team zoekt Generation One nog een paar getalenteerde meiden uit geboortejaar 2008 en 2009 om het team verder te versterken. Voor geïnteresseerden wordt op 21 november een clinic georganiseerd bij voetbalvereniging TOG in Amsterdam. Inschrijven kan via clinic.generationone@gmail.com

Mensen die meer te weten willen komen over dit unieke project of het Generation One project willen ondersteunen in de vorm van sponsoring kunnen zich melden bij Marie-José Giebels op 06-13294222.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie