Van de Peugeot van Monique Kemper was weinig meer over na het ongeluk.
Van de Peugeot van Monique Kemper was weinig meer over na het ongeluk. Eric van Lieshout

Brokkenweg langs Kruisweg wordt veiliger gemaakt

13 november 2021 om 12:45 Overig

HOOFDDORP De gemeente gaat de verkeerssituatie op de parallelweg, grenzend aan de Kruisweg te Rozenburg (N196) veiliger maken, zo meldt het Haarlems Dagblad. Begin 2022 worden de verkeerslichten meer zichtbaar gemaakt, er komt een tweede verkeerslicht boven de weg, en er worden extra waarschuwingsborden geplaatst.

De krant vroeg de gemeente om een reactie naar aanleiding van het verhaal van inwoner Monique Kemper die op 11 oktober een verkeersongeluk had op de parallelweg. Ze kwam in botsing met een overstekende bus afkomstig van Logistic Hub Schiphol en heeft er daarna bij de gemeente op aangedrongen op dit punt maatregelen te nemen.  

De weg is inderdaad vol gevaar. Alleen dit jaar hebben minimaal nog vier ongelukken plaatsgevonden. Op 26 februari raakte een scooterrijdster gewond na een aanrijding door een vrachtwagen. Op 25 maart botsten twee bestuurders frontaal op elkaar. Op 20 augustus kwam een lijnbus bij het oversteken in botsing met een pendelbusje. Op 11 oktober botste een personenwagen vol in de zijkant van een passerende bus van Schiphol.  

Monique: “Om enigszins duidelijk te maken wat ik bedoel is dat er op de parallelweg slechts één stoplicht staat pal op de kruisende baan en het daardoor onduidelijk is of dit stoplicht nou bestemd is voor verkeer op de parallelweg of dat deze bestemd is voor de naastgelegen N196. Daarnaast is het zicht op rechts vanuit een normale personenauto  belemmerd door een betonnen afscheiding die onafgebroken lijkt. Tevens wordt er op de parallelweg nergens gewaarschuwd dat men een kruising nadert en op het moment dat men de kruising nadert ligt de stopstreep aan de kruising waardoor het onmogelijk is om alsnog bij waarneming hiervan op tijd te remmen en/of uit te wijken. Dit alles in tegenstelling tot dezelfde kruising op de N196 waar de verkeersdeelnemer wel goed uitzicht heeft op de kruising en stoplichten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie