De plek van de lekkende dieseltank aan de Venneperstraat.
De plek van de lekkende dieseltank aan de Venneperstraat. Ton Dijkstra

Lekkende dieseltank oorzaak penetrante lucht rondom de Venneperstraat

11 november 2021 om 18:19 Overig

NIEUW-VENNEP Al weken hangt er een penetrante diesellucht rondom de Venneperstraat. De lucht was soms zelfs zo heftig dat die ook in winkelcentrum De Symponie was te ruiken. Omwonenden hebben bij de gemeente geklaagd. Vorige week zijn er door ADJ Mileutechniek, een gespecialiseerd bedrijf, metingen gedaan. Het gaat hier om een samenwerking van brandweer, gemeente en Omgevingsdienst (OD).

De lucht blijkt afkomstig van een ondergrondse dieseltank. Op de bewuste plek liggen twee tanks in grond, een van de twee is geraakt, hoogstwaarschijnlijk tijdens grondwerkzaamheden en is gaan lekken.  

De afgelopen dagen heeft een saneringsbedrijf de twee dieseltanks opgegraven en afgevoerd. De grond rondom de tanks wordt afgegraven en aangevuld met schoon zand. “Erg schokkend is het allemaal niet”, is de reactie van de opzichter.

Volgens ‘oud’ Vennepers zou op de plek van de dieseltanks vroeger een fietsenmaker hebben gezeten. Begin dit jaar zijn de panden aan de Venneperstraat gesloopt. Panden die al jarenlang leeg stonden en een doorn in het oog van vele Vennepers waren. Het is overigens nog onduidelijk wat er op de leeggekomen plek gaat komen.

Afbeelding
Vorige week zijn er door ADJ Mileutechniek metingen verricht.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie