Er moet volgens de Participatieraad Haarlemmermeer bij nieuwbouw meer naar sociale groepen worden gekeken.
Er moet volgens de Participatieraad Haarlemmermeer bij nieuwbouw meer naar sociale groepen worden gekeken. Jan Aukes

Participatieraad: ‘Meer sociale woningbouw bijzondere doelgroepen’

25 november 2021 om 14:51 Overig

HAARLEMMERMEER Het is van groot belang dat in de komende collegeperiode meer sociale woningbouw wordt gerealiseerd en de huisvesting van bijzondere doelgroepen en de jeugd hoog op de agenda wordt gezet. Dat advies geeft de Participatieraad Haarlemmermeer met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 aan het college. 

Bij de raad bestaat de vrees dat het aantal mensen dat eenzaam is de komende jaren zal toe nemen, mede door het beleid om ouderen langer thuis te laten wonen. G. Hille, voorzitter Participatieraad Haarlemmermeer: “De gemeente heeft een Actieplan Eenzaamheid. Daarop gebaseerd zou, in overleg met betrokken inwoners en de wijk- en dorpsraden, het terug dringen van eenzaamheid binnen deze collegeperiode moeten worden voortgezet.”

“De gemeente kan intensiever en vroegtijdiger, in overleg met diverse organisaties zoals woningcorporaties, nutsbedrijven, zorgverzekeraar en voedselbank mede via de nieuwe regeling voor schuldhulpverlening bijdragen aan het voorkomen of beperken van armoede. Honderden gezinnen in Haarlemmermeer hebben zodanige schulden dat ze afhankelijk zijn van de Voedselbank.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie