Waeles Nederland B.V.
Waeles Nederland B.V. google

Venneps stankprobleem lijkt voorbij na faillissement Waeles

24 november 2021 om 12:13 Overig

NIEUW-VENNEP Waeles Nederland B.V. te Nieuw-Vennep is door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Daarmee lijkt definitief een eind gekomen aan de stankoverlast in de omgeving van het bedrijf aan de Hoofdweg 1278, waar het bedrijf sinds 1966 was gevestigd. 

Volgens de dorpsraad van Nieuw-Vennep was al jaren sprake van een misselijkmakende stank op de Bosstraat, de Hoofdweg, Welgelegen en zelfs bij de voetbalvelden van DIOS. Op verzoek kwam er deze zomer een onderzoek, uitgevoerd door de  Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, dat verantwoordelijk is voor het toezicht en de handhaving voor bodem, milieu en bouw. Een onafhankelijk meetbureau nam eind augustus tijdens de productie van het bedrijf monsters uit de schoorstenen van de relevante bedrijfsprocessen van Waeles.
Of dit onderzoek is afgerond, is niet bekend.  

Martijn Schouten van de Dorpsraad Nieuw-Vennep laat weten op de hoogte te zijn van sluiting, die voor hem overigens een verrassing was. Hij is niet alleen blij dat het probleem nu de wereld uit is. “Ik vind het persoonlijk erg voor de mensen die hun baan hebben verloren en het verlies van de werkgelegenheid.”

Waeles Foundry was een klein soort Hoogovens, gevestigd op het toenmalige terrein van de Vicon Vissers Constructiewerk. Er werkten in twee of drie shifts zo’n 150 mensen. Het verwerkt jaarlijks 7.500 ton metaal. Als curator is aangesteld mr C.H. Hartsuiker.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie