Daphne Wijkhuizen kijkt uit naar de start van de Kippenkar.
Daphne Wijkhuizen kijkt uit naar de start van de Kippenkar. Trudy Witteman

Voortaan is met Daphne vrijdag kipdag in Vijfhuizen

2 december 2021 om 15:03 Overig

VIJFHUIZEN Wat Daphne Wijkhuizen betreft is voortaan maandag kipdag. Als variatie op woensdag gehaktdag. Vanaf 6 december staat ze elke maandag met haar Kippenkar aan de Zijdewinde.

Niet zomaar een Kippenkar, benadrukt de goedlachse onderneemster. “De mooiste Kippenkar van Nederland is het. Ik wilde geen kant en klaar exemplaar aanschaffen, het moest een Daphne-kar zijn. Een die helemaal voldoet aan mijn wensen.” De speurtocht kwam uit bij een voormalige schaftwagen. “Mijn partner Jeroen van Bakkum en ik hebben hem omgetoverd in een rijdende keuken. Het is twee maanden buffelen geweest en het resultaat mag er zijn. De grill is het nieuwste van het nieuwste en ook over de inrichting en de uitstraling ben ik meer dan tevreden. Het is de Kippenkar geworden die ik al anderhalf jaar voor ogen had.” Het liefst had Daphne op vrijdag en zaterdag aan de Zijdewinde gestaan, maar daar was volgens de gemeente geen mogelijkheid voor. Op de maandag na zijn met twee kramen de andere dagen ‘vol’, zodat slechts die dag overbleef. “Hoe mooi is het om na het weekend rustig te beginnen met een lekker kippetje”, laat Daphne vol optimisme weten. “Ik kijk uit naar de start komende maandag.”

Verkrijgbaar zijn hele en halve kippen en drumsticks, vers van de grill. Evenals huisgemaakte kippensoep. ‘Zwemmend kippetje’ heeft Daphne de rijkgevulde soep genoemd. Haar passie voor koken proef je bij elke lepel. Wie dat wil ervaren kan 6 december gratis proeven. Daphne vindt dierenwelzijn belangrijk en weet waar de kippen aan het spit, voorzien van het Beter Leven keurmerk, vandaan komen. Ze gebruikt geen plastic en op haar nostalgisch aandoende soeppotten van glas zit statiegeld. Ze worden professioneel gereinigd en daarna opnieuw gebruikt. Daphne hoopt dat haar Kippenkar een goede aanvulling is op de specialisatie die al op de Vijfhuizense ‘markt’ te vinden is.

De Kippenkar is elke maandag open vanaf 10 uur. Voor meer informatie en bestellen zie: www.dekippenkar.nl.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie