Erik van Itterzon en Lisa Snijders, eigenaars van Stevens,  hebben een bijzonder plekje uitgezocht om het boek te lezen.
Erik van Itterzon en Lisa Snijders, eigenaars van Stevens, hebben een bijzonder plekje uitgezocht om het boek te lezen. Justa van Bergen

‘Kerstboek’ gratis uitgedeeld bij boekhandel Stevens

7 december 2021 om 09:17 Overig

HOOFDDORP Vanaf maandag 13 december ligt er een Kerstgeschenk klaar voor alle klanten van Boekhandel Stevens. Lex Passchier, scenarioschrijver van onder meer de tv-serie ‘Oogappels’, heeft zichzelf dit jaar overtroffen met een hartverwarmend, maatschappelijk verhaal dat de lezer met vochtige ogen achterlaat.

‘Het licht bij Stevens’zo heet het geschenk, gaat over Stefan. Hij heeft iets gezien wat hij liever niet had gezien en nu moet hij op zoek naar een meisje om iets heel belangrijks te zeggen. Maar hij weet niet waar ze woont of hoe ze heet, dus waar moet hij beginnen? Als hij boekhandel Stevens in Hoofddorp als startpunt neemt voor zijn speurtocht, raakt hij verzeild in een avontuur dat hij nooit had kunnen bedenken.

Lisa Snijders van Boekhandel Stevens: “Het belangrijkste thema is hoe armoede zich geregeld dichtbij in je omgeving afspeelt, ook bij het jongetje uit je klas of bij je aardige buren. Je merkt er vaak niks van, maar je kunt tóch veel voor een ander doen.”

“De boeken worden daarom ook aan alle kinderen uit groep zeven en acht van de basisscholen in Haarlemmermeer uitgedeeld. Dit doet boekhandel Stevens in samenwerking met Stichting Leergeld en Rotary Haarlemmermeerlanden. Drukkerij Groen werkt vrijwel belangeloos mee, iedereen draagt zijn steentje bij. Omdat zij allemaal geloven dat lezen zorgt voor meer onderling begrip en daarmee voor een mooiere wereld.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie