125 Rijsenhouters hebben zich zaterdag aangemeld om 'fruiter' te worden.
125 Rijsenhouters hebben zich zaterdag aangemeld om 'fruiter' te worden. pr

In de rij voor het verzorgen van fruitboompje

6 december 2021 om 13:48 Overig

RIJSENHOUT Liefst 125 enthousiaste Rijsenhouters, van jong tot oud, hebben zich zaterdag 4 december aangemeld om ‘fruiter’ te worden in de Fruittuin Rijsenhout. Alle fruitbomen die de afgelopen drie weken zijn geplant in het plaatselijke Rondje Schenkeveld hebben nu iemand die de boom onderhoudt. De belangstelling is boven verwachting. 

Het Team Fruittuin Rijsenhout kijkt dan ook zeer tevreden terug. Organisator Paula van Harskamp: “De fruiters hebben zaterdag een plantenstok gekregen met een nummer welke hoort bij één van de fruitbomen die geplant zijn! Wordt het een appel, peer, pruim of walnoot? De tuin wordt vrijdag 17 december officieel geopend. De fruiters maken dan op een feestelijke manier kennis met hun boom.” 

“De Fruiter zorgt voor de boom en plukt er uiteindelijk de vruchten van. We doen dit volgens het concept Community Building. We leren van elkaar, tuinieren doen we met elkaar en we delen met elkaar de opbrengst. Hierin worden we ondersteund door mensen die verstand hebben van het onderhouden van fruitbomen.”

“Als je nu een rondje Schenkeveld loopt, dan ziet het er al uit als een echte fruittuin. De boompjes zijn verspreid over het gebied, in clusters geplaatst. Zo worden gezellige plekjes gecreëerd. En rondom de stam zijn struiken geplaatst waar overheerlijke bessen aan zullen groeien.”

“De aanschaf van de fruitbomen, de aanleg van de fruittuin en het planten van de bomen worden bekostigd vanuit het fonds van Stichting Rijsenhout 2030. Fruittuin Rijsenhout is een initiatief van Stichting Fruit Your World. Dit is een sociale onderneming die door het planten van fruitbomen en vruchtdragende struiken mensen wil verbinden en de wereld vergroenen. De bedenker en grondlegger is de Rijsenhouter Janpeter Eilander. Fruit Your World kan over de hele wereld worden ingezet en waar anders te beginnen dan in Rijsenhout?,” besluit Paula.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie