Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.
Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Ton Dijkstra

Zilver voor het Spaarne Gasthuis op Milieuthermometer Zorg

16 december 2021 om 10:52 Zorg

HOOFDDORP Het Milieu Platform Zorg heeft het Spaarne Gasthuis met het zilveren niveau van de Milieuthermometer beloond.  

Dit betekent dat het Spaarne Gasthuis op het gebied van duurzaamheid het afgelopen jaar weer flinke stappen heeft gezet, en daarmee goed op weg is om te voldoen aan de Green Deal Duurzame Zorg, die zij in 2018 hebben ondertekend. Met het ondertekenen van de Green Deal heeft het ziekenhuis zich gecommitteerd aan de 4 doelstellingen: CO2 – reductie, circulaire bedrijfsvoering en (ver)bouwen, medicijnresten uit het afvalwater en gezonde leefomgeving.

De Milieuthermometer is een belangrijk instrument om duurzame prestaties structureel te verbeteren en concreet te maken voor personeelsleden, patiënten, bezoekers en andere belanghebbenden. Vorig jaar behaalden ziekenhuis al het bronzen certificaat en nu dus zilver.

Duurzaamheid is op dit moment een belangrijk onderwerp in de ziekenhuiswereld. Ziekenhuizen hebben een grote CO2-voetafdruk, en produceren dagelijks veel afval; tijdens de coronacrisis meer dan ooit. “Voor ons als ziekenhuis liggen er dus veel kansen om bij te dragen aan een duurzamere wereld”, aldus Pieternel Hummelen, bestuurslid Spaarne Gasthuis. “En die kansen grijpen we dan ook. Niet alleen door beleid maar ook door de enthousiaste inzet van onze medewerkers. Iedereen draagt zijn steentje bij aan het behalen van onze ambitie: de beste zorg met de kleinste ecologische voetafdruk.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie