Wethouder Marjolein Steffens-van der Water maakt via een videoboodschap bekend welke verenging een cheque ontvangt.
Wethouder Marjolein Steffens-van der Water maakt via een videoboodschap bekend welke verenging een cheque ontvangt. Eigen foto

Meerlandenfonds geeft 116 clubs en stichtingen steuntje in rug

16 december 2021 om 20:00 Overig

HAARLEMMERMEER Ook dit jaar zijn er weer flink wat (sport)verenigingen en stichtingen blij gemaakt met een donatie uit het Meerlandenfonds. De bekendmaking van de editie van het 2021 vindt dit jaar opnieuw niet op een feestelijk evenement plaats. Gelukkig kunnen wethouders wel aan totaal 116 (sport)verenigingen en stichtingen uit 11 gemeenten een mooie cheque met een donatie uit het fonds overhandigen. 

Voor Haarlemmermeer deed wethouder Marjolein Steffens-van de Water dat op allerlei corona-proof manieren, digitaal, per post en vooral ook per vlog, in een één-tweetje met algemeen directeur van Meerlanden en secretaris van het Meerlandenfonds Angeline Kierkels.

In Haarlemmermeer gingen de prijzen onder andere naar de ijsclub Juliana in Beinsdorp, maar liefst 1000 euro. Voor wijkraad Graan voor Visch ligt een cheque van 1500 euro klaar, hiermee kan de grijze brug in de wijk eindelijk kleur krijgen. Ook voor de Spaarndamse Breijers mogen uitkijken naar een bedrag van 250 euro. Hiermee kunnen ze nieuwe wol kopen. Stichting Ons Tweede Thuis krijgt 300 euro overgemaakt voor een nieuwe belevenistafel. 

“Dat de jaarlijkse uitreiking opnieuw niet door kan gaan is ontzettend jammer”, aldus Angeline Kierkels. “Hier hoor je namelijk uit eerste hand hoe die vele vrijwilligers zich inzetten om te zorgen voor verbinding in onze gemeenten, wijken en buurten. Ik geniet altijd enorm van hun mooie en warme verhalen. Des te mooier vind ik het dat de wethouders alle moeite hebben gedaan om hen alsnog toch te kunnen verrassen met een cheque. De vrijwilligers verdienen een steuntje in de rug zodat zij hun verbindende werk voor een mooie en duurzame leefomgeving kunnen blijven doen. Vandaag en morgen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie