Fotocollage op Fieldlab
Fotocollage op Fieldlab Corinne Kalisvaart Fauna Haarlemmermeer

Foto’s van Groen Uitzicht vanaf Rijnlanderweg Hoofddorp op Fieldlab

17 december 2021 om 12:35 Lokaal Deel je nieuws

Vanaf deze week hangt er een groot fotodoek (45 meter x 5,5 meter) met een collage van foto’s op het Field lab Geluid adaptief Bouwen containerdorp aan de Rijnlanderweg te Hoofddorp.

Thema van deze fotocollage is Groen uitzicht vanaf de Rijnlanderweg.

Op verzoek van de overburen, die tegen 120 gele roestige containers aankeken, heeft buurvrouw Corinne Kalisvaart de opdracht gekregen van de gemeente Haarlemmermeer om samen met de bewoners foto’s te maken van hun favoriete uitzichten vanaf de Rijnlanderweg, waar zij graag op zouden willen uitkijken. Corinne heeft deze uitzichten gefotografeerd. Deze foto’s helpen om het verlies van uitzicht te verlichten en geven een mooi beeld van de Rijnlanderweg in Hoofddorp. Een manier van omdenken, die misschien ook een voorbeeld kan zijn voor andere locaties, waar uitzichten verloren gaan door bouwontwikkelingen.

Natuurlijk is er in de fotocollage ook plaats voor de buurtuil, Sniper. Deze ransuil woont al jaren in het gebied en houdt alle ontwikkelingen scherp in de gaten.

Corinne Kalisvaart is amateurfotograaf en ze maakt foto’s van de wilde dieren rondom Schiphol. En dan in het bijzonder van de dieren op het in aanbouw zijnde bedrijventerrein Schiphol Trade Park.
Zij zegt dat ten onrechte het idee bij veel bestuurders en projectontwikkelaars bestaat, dat de Haarlemmermeer arm is aan fauna, waardoor bij veel bouwontwikkelingen weinig tot geen rekening gehouden wordt met veel van deze wilde dieren.
Terwijl juist het tegendeel waar is: de Haarlemmermeer is rijk aan wilde dieren, die overal om ons heen leven. Soms veel dichterbij dan de mensen denken, zowel overdag als ‘s nachts.

Corinne wil met haar foto’s deze wilde dieren een gezicht geven op een voor hen veilige manier. En daarmee deze dieren een stem geven in de bouwontwikkelingen rondom Schiphol. Het is belangrijk dat voor deze dieren genoeg groene leefruimte blijft om te leven: nestelen, jagen, eten en schuilen. Deze dieren zijn ook inwoners van de Haarlemmermeer en zij zijn het waard om ook rekening mee te houden.
Voor foto’s van deze prachtige dieren, kan je kijken op  haar Instagram Fauna Haarlemmermeer.

En het helpt, want recent heeft SADC, project ontwikkelaar Schiphol Trade Park, de ecologische visie aangescherpt in de ontwikkelingsplannen, waardoor er nu  gelukkig veel meer aandacht is voor behoud van de groene leefruimte voor deze wilde dieren.

https://www.instagram.com/faunahaarlemmermeer

Fotocollage op Fieldlab
Fotocollage op Fieldlab
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie