Afbeelding
Eric Hoenson

Volop geklaag over vuurwerkbommen

20 december 2021 om 09:34 Overig

HAARLEMMERMEER Wethouder Marjolein Steffens stelt deze week op twitter dat het in de Venneperhout schering en inslag is met vuurwerk: “Het zou mooi zijn als ook die mensen zich dit realiseren.” Zij is niet de enige die klaagt, zo is te lezen. Oud-wethouder Mieke Booij verhaalt over ‘de bommenwerper’ die elk jaar in deze tijd actief is in de Hoofddorpse wijk Bornholm. “Elke nacht, echt al jaren, horen we hem aankomen als hij rond vijf uur Bornholm in fietst, en via Geniedijk naar Pax gaat. Hij knalt er lustig op los. Oh ja, fietstunneltjes zijn geliefd! Hij verdwijnt als er naar hem gezocht wordt.”

Eerder gaf raadslid Sophie van de Meeberg (D66) aan veel klachten te ontvangen over vuurwerkoverlast. Ook burgemeester Schuurmans kent als inwoner van Floriande het geknal. Daarom is de gemeente al sinds begin november in actie gekomen om de vuurwerkoverlast zoveel mogelijk te beteugelen. Met name in Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt er sindsdien volop geknald. Specifiek wordt genoemd Getsewoud Noord, ter hoogte van Sarabande. 

“Maar het is een moeizaam proces om daders op heterdaad te betrappen,” gaf burgemeester Marianne Schuurmans eerder aan in de gemeenteraad.

Handhaving Haarlemmermeer probeert onder andere via waarschuwingen jongeren te bewegen geen vuurwerk af te steken. Het wijst er op dat strijkers, lawinepijlen en cobra’s levensgevaarlijk zijn en verboden. “Je kunt een flinke boete of taakstraf krijgen als je dit vuurwerk in bezit hebt of afsteekt. Een aantekening op je strafblad kan óók betekenen dat je geen VOG krijgt wat weer een nadeel is voor een toekomstige baan.”  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie