Op de foto v.l.n.r.: Dirk Dol (partner van Franz Bodner), Franz Bodner (kunstenaar), Marjolein Runge en Marjolijn van Noord.
Op de foto v.l.n.r.: Dirk Dol (partner van Franz Bodner), Franz Bodner (kunstenaar), Marjolein Runge en Marjolijn van Noord. RVDS

Kleurrijk kunstwerk voor Het Oude Buurtje

21 december 2021 om 17:41 Overig

HOOFDDORP Marjolein Runge en Marjolijn van Noord hadden dinsdag de eer om het kunstwerk voor 30 jaar buurtvereniging Het Oude Buurtje te onthullen. Beide dames hebben mede bijgedragen aan de totstandkoming van het kunstwerk, een bank ontworpen door de Hoofddorpse kunstenaar Franz Bodner.

Het Oude Buurtje is, zoals de naam al doet vermoeden, het oudste deel van Hoofddorp en gelegen in het centrum. De buurtvereniging bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit jubileum voor lange tijd zichtbaar te maken voor de buurtbewoners, is gekozen voor een kunstwerk van de kunstenaar Franz Bodner, bekend om zijn veelkleurige kunstwerken.

De drie meter lange bank, waarin bontgekleurd het verhaal verwerkt is over de buurt, is geplaatst bij de kortgeleden aangelegde jeu de boulesbaan in Het Oude Buurtje. Door corona was een uitgebreide feestelijke onthulling met buurtgenoten niet toegestaan en moest het helaas beperkt met een select gezelschap.

Vanaf dinsdag 15.00 uur kan een ieder het kunstwerk bewonderen en gezellig plaatsnemen om even te genieten van Het Oude Buurtje.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie