In het skatepark in Florande gaat de goede sfeer terugkeren als het aan de coaches ligt.
In het skatepark in Florande gaat de goede sfeer terugkeren als het aan de coaches ligt. Eigen foto

Skatecoaches gaan toezicht houden op park in Floriande

29 december 2021 om 11:52 Overig

HOOFDDORP De gemeente heeft vijf skatecoaches ingezet om de gang van zaken in het skatepark Headville in Floriande in de gaten te houden. In het afgelopen jaar was de sfeer daar niet altijd even goed.

Begin 2021 kwam in het nieuws dat een groep jongeren de sfeer verziekte en zich intimiderend gedroeg richting jongere gebruikers van het fraaie park. Ook heeft er een beroving van een fiets plaatsgevonden. Een artikel in HCnieuws leverde vele tientallen verontwaardigde reacties op, waarbij ouders werd opgeroepen in actie te komen. Dat gebeurde ook. Ouders hielpen Handhaving Haarlemmermeer met het toezicht op het skatepark. 

De gemeente gaat de zaken nu voortvarend aanpakken, zo liet het onlangs op InfoMeer weten.  Oud-gebruikers Vincent Klaver, Jesse van Staaveren, Joep van der Veen, Feral Parker en Jouri Kattenberg zijn benoemd als skatecoaches. Ze hebben kleding en andere benodigde spullen in ontvangst genomen van de gemeente en zijn daardoor goed herkenbaar. .

Op drie geplaatste borden rond het skatepark staat een aantal spelregels waaraan de gebruikers van de skatebaan zich moeten houden. Het vijftal gaat ervoor zorgen dat dit ook gebeurt. Door het volgen van een EHBO-cursus kunnen ze ook de nodige bijstand geven als er iemand een harde klap heeft gemaakt. De vijf wilden graag een rol in dit verhaal spelen, een wending ten goede geven. Gebruikers en ouders zijn vol belangstelling hoe dit uitpakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie