Gymnastes van RDGA
Gymnastes van RDGA Richard Donkervliet

Rhythmic Dreams Gymnastics Academy breidt uit

8 januari 2022 om 11:20 Overig

NIEUW-VENNEP RDG Academy (Rhythmic Dreams Gymnastics Academy) heeft de ritmische gymgroepen van SV Omnia 2000 in Aalsmeer overgenomen. Naast de trainingen in Hillegom, Nieuw Vennep en Hoofddorp wordt er nu ook les gegeven in Aalsmeer.

RDGA is een jonge ritmisch-gymvereniging met ambitie. De vereniging is in 2017 opgericht door twee ervaren trainsters Ilse Huiskens en Lisa Vos en is gevestigd in de Haarlemmermeer. Deze uitbreiding geeft de trainsters de kans om nog meer kinderen de gelegenheid te geven om deze mooie sport te ontdekken en talent de mogelijkheid geven om zich optimaal te ontwikkelen.

Er zijn inmiddels vijf recreatiegroepen, vier  groepen voor kinderen vanaf vier jaar en een groep vanaf negen jaar. Het is een veelzijdige sierlijke sport waarin zowel gymnastiek- als dansvormen aan bod komen. In de les wordt een oefening aangeleerd op muziek met gebruik van materialen zoals hoepels, knots, bal en lint.

RDG Academy geeft jong talent de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot gymnastes in de top van Nederland. De selectieleden nemen deel aan zowel nationale als internationale wedstrijden en toernooien. In november en december hebben de meisjes van de selectie podiumplaatsen weten te behalen op internationale toernooien in Gent, Brussel en Luxemburg.

Kinderen die interesse hebben om eens mee te doen, kunnen, als de sporthallen weer open zijn, aansluiten in één van de recreatiegroepen. Dat kan in gymzaal Sparresholm in Hoofddorp waar er les is op maandag van 17.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 16.30 tot 17.30 uur in sportzaal de Breedte. In Nieuw Vennep is er les op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur en op woensdag (vanaf negen jaar) van 14.00 tot 15.00 uur in Gymzaal Sandestein. En in sporthal de Bloemhof in Aalsmeer is er elke woensdag van 15.30 tot 16.30 uur les.

Meer informatie staat op rdgacademy.club.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie