Afbeelding
Pixabay

Tieners in regio bovengemiddeld vaak gevaccineerd

8 januari 2022 om 15:19 Overig

HAARLEMMERMEER Van de 12-17 jarigen woonachtig in regio Kennemerland, waaronder Haarlemmermeer valt, is minstens 69 procent volledig gevaccineerd. Dit percentage ligt hoger dan de landelijke vaccinatiegraad voor hun leeftijdsgenoten. Van de 18-plussers woonachtig in regio Kennemerland is minstens 83 procent volledig gevaccineerd.

Wanneer wordt gekeken naar alle 12-plussers woonachtig in regio Kennemerland is minstens 82 procent volledig gevaccineerd. De percentages voor 18-plus en 12-plus zijn in lijn met de landelijk vaccinatiegraad voor de betreffende leeftijdsgroepen.

Wanneer wordt gekeken naar alle inwoners vanaf 12 jaar, is de vaccinatiegraad al lange tijd het hoogst in de gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Uitgeest en ligt deze boven het landelijk gemiddelde voor 12-plussers. In Beverwijk blijft de vaccinatiegraad achter en ligt deze onder het gemiddelde voor 12-plussers.

Net als eerdere weken zijn er met name in Velsen-Noord, Beverwijk (Oosterwijk & Zwaansmeer en Oranjebuurt), en de zuidkant van Haarlem  een aantal wijken met een lagere vaccinatiegraad voor zowel inwoners die ten minste één prik hebben gehad als al volledig zijn gevaccineerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie