Menstruatie kastje Birkholm 88 (Stichting Prakkie Hoofddorp)
Menstruatie kastje Birkholm 88 (Stichting Prakkie Hoofddorp) MF

Geen geld voor tampons of maandverband? In Hoofddorp hangt er een speciaal menstruatiekastje

13 januari 2022 om 10:37 Lokaal Deel je nieuws

HOOFDDORP - Vrouwen en meisjes die niet genoeg geld hebben om menstruatieproducten als tampons en maandverband te kopen, kunnen sinds een tijdje terecht bij een menstruatiekastje. Het hangt aan de muur bij Stichting Prakkie Hoofddorp aan de voorkant op Birkholm 88 te Hoofddorp. Ze kunnen daar dag en nacht gratis de spullen pakken die ze nodig hebben.

Stichting Prakkie Hoofddorp zet zich sinds december 2020 in voor gezinnen die moeten leven onder de armoedegrens, maar net niet in aanmerking komen voor andere hulp instanties. Soms gaat het om één euro verschil. Wekelijks kunnen de gezinnen die aangesloten zijn bij de stichting gratis een tas met levensmiddelen ophalen.

Sinds kort kunnen ook alle vrouwen en meisjes die te maken hebben met “verborgen armoede” er 24 uur per dag, 7 dagen per week,  terecht om anoniem en discreet menstruatie producten uit het menstruatiekastje te halen. Hierbij hebben de vrouwen/meisjes zelf de keus om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden.
Het kastje wordt dagelijks bijgevuld indien nodig.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: info@prakkiehoofddorp.nl
Of via : https://www.prakkiehoofddorp.nl/armoede-menstruatie/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie