Schuurmans: “Ondanks dat er veel creativiteit en innovativiteit in het Haarlemmermeerse bedrijfsleven is, houdt het voor hen nu echt op."
Schuurmans: “Ondanks dat er veel creativiteit en innovativiteit in het Haarlemmermeerse bedrijfsleven is, houdt het voor hen nu echt op." pr

Burgemeester Schuurmans verzoekt kabinet om versoepeling

13 januari 2022 om 11:46 Overig

HAARLEMMERMEER Marianne Schuurmans vraagt samen met de andere burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland het kabinet dringend er voor te zorgen winkels en horecagelegenheden weer open te laten gaan. 

Schuurmans: “Veel van onze ondernemers, bedrijven en organisaties hebben half december alweer hun deuren moeten sluiten. Ondanks dat er veel creativiteit en innovativiteit in het Haarlemmermeerse bedrijfsleven is, houdt het voor hen nu echt op. Daarom vragen we op een verantwoorde manier de regels te versoepelen óf om te zorgen voor een betere tegemoetkoming.” 

Eerder deden meerdere gemeenten in Nederland een dergelijke beroep op het kabinet. Het is voor iedereen duidelijk dat het voor ondernemers van niet-essentiële winkels en horeca zwaar is om opnieuw langdurig in lockdown te zitten. Dat vraagt veel van hen en hun personeel op alle vlakken. De burgemeesters uit Kennemerland geven aan te snappen dat het een dilemma is te bepalen welke stappen in de coronamaatregelen nu gezet moeten worden, mede gezien de vele besmettingen en de onzekerheid hoeveel daarvan uiteindelijk gaan leiden tot ziekenhuisopnamen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie