Afbeelding
Joop Touw

Man op Schiphol aangehouden met ruim 160.000 euro contant geld op zak

14 januari 2022 om 08:00 Overig

SCHIPHOL Op Schiphol is woensdag een 58-jarige Nederlander aangehouden door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) op verdenking van witwassen. De man had in totaal 155.000 euro in zijn ruimbagage verstopt en nog eens ruim 8.000 euro in zijn handbagage. Daarnaast werden bij de verdachte nog twee exclusieve horloges, diverse sieraden, een vals paspoort, ID-kaart en acht mobiele telefoons, waaronder vijf nieuwe.  

De verdachte wilde vanaf Schiphol vertrekken naar Suriname. Een speurhond van de Douane sloeg aan tijdens een reguliere controle van de bagage van de man. Tijdens deze controle werd duidelijk dat de man geld in zijn handbagage vervoerde. Ook was er geld in de ruimbagage verstopt in broekzakken van zeer dure exclusieve spijkerbroeken. De zaak werd door de Douane overgedragen aan de FIOD.

Uit een eerste onderzoek door de FIOD bleek dat de man niet kon verklaren waarom hij de grote hoeveelheden geld vervoerde. Hij werd vervolgens aangehouden op verdenking van witwassen en het niet aangeven van het vervoer van 10.000 euro of meer bij de Douane.

De rechtbank heeft woensdag besloten de voorlopige hechtenis van de man te verlengen met dertig dagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie