Maaike Ballieux is opnieuw lijstrekker van GroenLinks. .
Maaike Ballieux is opnieuw lijstrekker van GroenLinks. . pr

Liefst 40 kandidaten op kandidatenlijst GroenLinks

18 januari 2022 om 07:40 Overig

HAARLEMERMEER Er staan liefst veertig namen op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Een mooie mix van jong en oud, man en vrouw, uit alle kernen van Haarlemmermeer”, zegt lijsttrekker Maaike Ballieux.
De fractie van GroenLinks heeft vier zetels in de gemeenteraad. Na de verkiezingen hoopt Ballieux dat in elk geval met één zetel uit te breiden. “We hebben een heel sterk programma, met eerlijke en duurzame oplossingen voor de grote uitdagingen waar Haarlemmermeer momenteel voor staat. We willen samen met de regio onze arbeidsmarkt hervormen, zodat er straks voldoende mensen in de zorg, het onderwijs en de bouw werken om onze ambities ook echt waar te kunnen maken.”

“We zetten in op een Lokaal Klimaatakkoord, zoals ook veel andere gemeenten dat al hebben. Het is echttijd om in Haarlemmermeer een andere wind te laten waaien. Socialer, met oog voor iedereen, ook voor wie niet zo makkelijk mee komt. En duurzamer, met een stuk minder overlast en vervuiling, en veel meer groen in de eigenomgeving.’

“En we moeten ook hard aan de slag met de woningnood. Niet door alleen maar dure woningen in het groen te bouwen, maar door veel beter te luisteren naar de behoefte van onze inwoners, en huisjesmelkers minder kans te geven.”

Na lijsttrekker Ballieux staat oudgediende Peter Boerman op de lijst, die na een aantal raadsperiodes in het begin van deze eeuw de afgelopen drie jaar zijn comeback maakte. Daarna is het de beurt aan de 28-jarige debutante Ani Zalinyan, en de ervaren Piet Schouten. Kim van Goethem completeert de top-vijf. Zij wordt gevolgd door nog een nieuwkomer, Dennis Zuyderwijk, en daarna Eline Gumbert, die de afgelopen periode als fractie-assistent haar bijdrage leverde.”

Op de kandidatenlijst van GroenLinks Haarlemmermeer prijken overigens ook nog een heleboel andere bekende namen. Van de Lisserbroekse Maria Roodenburg tot de Badhoevedorpse Ineke Ebbers, en van Rien Wattel tot Frans
Rodenburg. Ook (straks) oud-raadsleden Wim Jansen, Leo Mesman, Erik Welsen Els Berk doen nog graag mee als lijstduwer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie