Afbeelding
Aangeleverd

Hoofddorpse fotograaf zoekt halsters om ezels in Gambia te helpen

18 januari 2022 om 10:29 Overig

HOOFDDORP Fotograaf Nicolette Zandee zoekt halsters om te doneren The Horse and Donkeytrust in Gambia. Ze reist die 20 maart naar Afrika om hoopt met de donaties ezels te redden.  

Nicolette: “Donkeytrust is een fantastische stichting die zich inzet voor het belang van de ezels en paarden. Veel boeren weten niet hoe ze met deze dieren moeten omgaan en laten de dieren te lang met blessures rondlopen waardoor ze uiteindelijk niets meer hebben aan hun belangrijkste vervoermiddel.”

“De horse and donkeytrust geeft voorlichting aan de bevolking hoe ze het dier het beste kunnen behandelen om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Veel ezels staan met een touw om het been vast, om het nog maar niet te hebben over de verwondingen die ze daarmee oplopen. Dat heeft mij enorm geraakt de keren dat ik in Gambia was. Nu wil ik graag de horse and donkeytrust halsters doneren. Alle zieke ezels worden bij hun opgeknapt, de eigenaar krijgt een cursus ‘hoe om te gaan met een ezel” en als de ezel weer gezond is krijgt de eigenaar zijn ezel terug met halster en onder de voorwaarde goed voor de ezel te zorgen. Dat wordt ook gecheckt na enkele maanden. Als de ezel dan weer slecht is behandeld wordt het dier in beslag genomen. Aangezien de stichting afhankelijk is van donaties wil ik hun graag helpen.”

“Bent of kent u iemand met pony’s en paarden en heeft u nog een halster over? Daar maakt u mij en de ezels erg blij mee! Graag verzenden voor 1 februari zodat ik ze kan brengen tijdens mijn fotografiereis die 20 maart staat gepland. De eigenaar van de ezel op het plaatje wist niet zo goed meer hoe het halster om moest, daar kwam de stichting achter na een check. Ik zou het super vinden als je een oproep in de krant kan doen. Wie weet kunnen we nog heel veel ezeltjes gelukkig maken. Graag verzenden voor 1 februari naar de Bep van Klaverenstraat 24 in Hoofddorp ”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie