In de bibliotheken zijn leuke activiteiten te doen tijdens de Nationale Voorleesdagen.
In de bibliotheken zijn leuke activiteiten te doen tijdens de Nationale Voorleesdagen. Rechtenvrije foto

Veel activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen

22 januari 2022 om 12:54 Overig

HAARLEMMERMEER Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari staat alles in het teken van het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer. Op 26 januari lezen bekende en niet-bekende Nederlanders eruit voor in de kinderopvang, op scholen, in bibliotheken en boekhandels. Daarnaast organiseert de Bibliotheek Haarlemmermeer gedurende de Nationale Voorleesdagen leuke activiteiten voor kinderen.

HET NATIONALE VOORLEESONTBIJT Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. In de Bibliotheek Hoofddorp aan het Raadhuisplein komt Renée de Gruijl (bekend uit SpangaS) voorlezen.

VOORLEZEN MET KAMISHIBAI Beleef het verhaal van het prachtige boek ‘Maar eerst ving ik een monster’ in een klein boekentheater! Op zaterdag 29 januari om 10.30 uur brengt de bibliotheek het boek tot leven en kun je zelf meespelen met een klein knuffeltje in de Bibliotheek Badhoevedorp en Zwanenburg.

MONSTERS KNUTSELEN Monsters zijn vaak alleen maar lief en op zoek naar vriendjes. Op woensdag 2 februari om 14.00 uur kun je daarom een echt monstervriendje knutselen in de Bibliotheek Hoofddorp aan het Raadhuisplein. Zo hoef je nooit meer bang te zijn en heb je voor altijd een vriendje bij je!

PRENTENBOEK TOP 10 Ben je op zoek naar meer voorleesinspiratie? Uit het overstelpende aanbod van prentenboeken maakte een comité van jeugdbibliothecarissen een selectie: de Prentenboek Top 10. Bekijk ‘m op de website van de bieb en kom je boeken lenen.

AANMELDEN VOOR DE ACTIVITEITEN EN MEER INFORMATIE Ga voor meer informatie over de Prentenboek Top 10, de Nationale Voorleesdagen en aanmelding voor de kinderactiviteiten naar de website van de Bibliotheek Haarlemmermeer: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie