Tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg worden ongeveer 2.000 nieuwe woningen gebouwd.
Tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg worden ongeveer 2.000 nieuwe woningen gebouwd. Gemeente

Bouwplan Pionier-Bolsterrein Nieuw-Vennep aangepast

19 januari 2022 om 10:42 Overig

NIEUW-VENNEP Verkeersstructuur, parkeren en de bouwhoogte. Vooral over deze onderwerpen zijn vragen gesteld wat betreft het Masterplan Pionier-Bolsterrein Nieuw-Vennep dat eind 2021 ter inzage is gelegd door de gemeente. Daarop zijn enkele aanpassingen gepleegd. 

Op een enkele plek zijn de bouwhoogtes gewijzigd, omdat die niet pasten bij de hoogte van bestaande gebouwen in de buurt. Daarnaast wordt opnieuw gekeken naar de parkeersituatie en zullen voor de verwerking van het autoverkeer wegen en rotondes worden aangepast. Er komt met het zicht op scholieren van het Herbert Vissers College meer aandacht voor de veiligheid bij de aanleg van een nieuwe parallelle Helsinkilaan en bij andere verkeersplannen.  Het college gaat nu de gemeenteraad voorstellen om het plan vast te stellen.

Tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg worden ongeveer 2.000 nieuwe woningen gebouwd, veelal twee- en drie-kamerappartementen, voor starters, kleine gezinnen en ouderen. De nieuwe woningen worden ingepast tussen de bedrijven die daar blijven zitten.

Volgens het plan houdt de nieuwe buurt een dorps karakter maar het krijgt ook gestapelde bouw met appartementen. Er ontstaat met dit plan een nieuwe manier van wonen en werken in Nieuw-Vennep. 

Het gebied wordt voor de parkeernorm aangewezen als een zogenaamd ‘centrumschilgebied’. Met die norm zijn er minder parkeerplaatsen nodig, oftewel één parkeerplek per woning. Als de bestaande parkeernorm gebruikt zou worden, zoals die bijvoorbeeld in Getsewoud gebruikt is, kan het gewenste aantal van 2.000 woningen, niet gebouwd worden. Afspraken over parkeren zullen met de ontwikkelaars worden vastgelegd. Deze gaan onder andere over mobiliteitshubs met deelvervoer die ook in plan Lincoln Park in Hoofddorp staan.

Volgens de planning start de bouw in 2023. Inmiddels is Van Wijnen gestart met de heiwerkzaamheden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie