Schuldhulpverlening en de aanpak van problematische schulden is bedoeld om financiële zelfredzaamheid te creëren en mensen perspectief te bieden.
Schuldhulpverlening en de aanpak van problematische schulden is bedoeld om financiële zelfredzaamheid te creëren en mensen perspectief te bieden. Pixabay

HAP stelt vragen over mogelijke wanpraktijken van Plangroep in Haarlemmermeer

20 januari 2022 om 14:37 Overig

HAARLEMMERMEER HAP is geschrokken van de wanpraktijken van Plangroep Nederland, specialist in gemeentelijk schuldhulpverlening. De partij wil via schriftelijke vragen weten of er ook in Haarlemmermeer slachtoffers zijn.  

Tijdens een uitzending van het tv-programma Radar ´werd onlangs duidelijk dat cliënten van budgetbeheerder Plangroep niet goed worden geholpen en vaak juist dieper in de schulden komen.

Nikkie Elfers van HAP: “Onze zorgen gaan vooral over de consequenties die dit voor cliënten heeft gehad. Haarlemmermeer werkt ook met Plangroep samen en mijn fractie vraagt zich af of ook inwoners uit Haarlemmermeer, die cliënt zijn of zijn geweest bij Plangroep, te maken hebben gehad met (vergelijkbare) situaties zoals in het tv-programma aangekaart.”

“Te denken valt aan: rekeningen die niet betaald worden; incasso’s die zich opstapelen; geen telefonisch contact en/of beantwoording van e-mails. Schuldhulpverlening en de aanpak van problematische schulden is bedoeld om financiële zelfredzaamheid te creëren en mensen perspectief te bieden. Daarom vindt mijn fractie het ontoelaatbaar als juist mét begeleiding mensen verder in financiële problemen komen.”

HAP wil onder meer weten, mits van toepassing, welke stappen heeft het college genomen om dergelijke situaties te verbeteren en in de toekomst te voorkomen. en of het bereid is om met Plangroep en haar cliënten in gesprek te gaan of dergelijke situaties zich voordoen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie