Zo gaat het er uitzien.
Zo gaat het er uitzien. Trudy Witteman

Pannenkoeken Paviljoen Cruquius met zes appartementen dit najaar open

21 januari 2022 om 15:09 Overig

CRUQUIUS De nieuwbouw van het duurzame Pannenkoeken Paviljoen met zes short-stay appartementen in Cruquius is gestart. Het nieuwe paviljoen vervangt het bestaande restaurant dat als informatiecentrum dienst deed tijdens de Floriade. De opening staat gepland voor dit najaar, waarmee recreatiegebied De Groene Weelde er een aantrekkelijke ontmoetingsplek bij moet krijgen.

Het Pannenkoeken Paviljoen vormt de eerste zichtbare vernieuwing van recreatiegebied De Groene Weelde. De komende maanden verschijnt achter het huidige restaurant een nieuw paviljoen met groot verwarmd winterterras. Initiatiefnemers zijn Sander Teeuwen en Yvonne Joosten. 

Sander: “Onze naam en concept blijven hetzelfde. Het nieuwe terras zorgt ervoor dat we in alle jaargetijden een aantrekkelijke plek zijn. Het aanbod breiden we uit met Pappi’s Pollo; de lekkerste kip van het spit. Daarmee bieden we onze huidige klanten iets extra’s en hopen we ook een nieuwe doelgroep aan te spreken. Het huidige restaurant blijft open tot de opening van het nieuwe paviljoen dit najaar, mits de coronamaatregelen dit toelaten uiteraard.”

Het recreatieschap investeert zowel in de ontwikkeling van recreatie als natuur in De Groene Weelde. Belangrijkste vernieuwingen waaraan vanaf dit najaar wordt gewerkt zijn: de verbeterde entree vanaf de N201/Spieringweg, de uitbreiding en meer natuurlijke inrichting van de parkeerplaats, het aanleggen van een natuurspeelplaats en het realiseren van een hondentrimveld. 

Daarnaast krijgen de wandelpaden van en naar de parkeerplaats een opknapbeurt en kunnen ruiters hun paard straks buiten bevestigen als zij een bezoek brengen aan het paviljoen. Ook laat het recreatieschap de haalbaarheid van een faunapassage voor kleine zoogdieren onder de N201 onderzoeken. Ecotrappen voor amfibieën en eenden bij de watergangen, bloemrijke bermen en maatregelen zoals een vleermuizenhotel moeten ervoor zorgen dat ook de flora en fauna zich hier beter en veelzijdiger ontwikkelt. 

Het werk is in volle gang.
Deze mannen bekijken hoe het werk moet worden gedan.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie