De Dennenlaan in Zwanenburg is volgeplakt met deze stickers.
De Dennenlaan in Zwanenburg is volgeplakt met deze stickers. Jeanette Koolmoes

Volgeplakte straat: ‘30 kilometer stickers lelijk en weinig doeltreffend’

22 januari 2022 om 11:29 Overig

Volgeplakte straat: ‘30 kilometer stickers lelijk en weinig doeltreffend’

ZWANENBURG De 30 kilometerstickers die zijn geplakt in de Dennenlaan in Zwanenburg zijn niet fraai en weinig doeltreffend. Daarom moeten ze worden verwijderd, vindt Jeanette Koolmoes van HAP. Ze stelde hierover donderdag vragen in de gemeenteraad.  

“Op elke lantaarnpaal links en rechts in de straat kleeft een sticker, vaak nog scheef geplakt ook. Er zit er zelfs een op een boom. Maar de palen staan drie meter van de weg af en vaak is er een auto voor geparkeerd. Nauwelijks te zien dus. Wie heeft dit gedaan en kan hier iets aan worden gedaan?”, vroeg ze zich af. Overigens benadrukt ze dat ze niet ontkent dat er ter plekke te hard wordt gereden. “Maar dat is een ander onderwerp.”   

Wethouder Ruigrok wist na onderzoek te vertellen dat het geen actie was van de gemeente of van Veilig Verkeer Nederland. Wat haar betreft mogen de stickers blijven hangen omdat dit een stukje bewonersinitiatief is om een wijk veiliger te maken. Koolmoes was het daar niet mee eens, en toen Maaike Ballieux (GroenLinks) toevoegde dat een dergelijke actie toch eigenlijk een bestuurlijke taak is, besloot Ruigrok te vragen de gebiedsmanager een kijkje te laten nemen om in overleg met de inwoners en eventueel Veilig Verkeer Nederland te beoordelen wat de beste oplossing is. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie