De politie heeft een deel van de straatrovers in Haarlemmermeer inmiddels opgepakt.
De politie heeft een deel van de straatrovers in Haarlemmermeer inmiddels opgepakt. Korpsmedia Politie
overzicht

Oppassen voor straatovervallen in Haarlemmermeer

26 januari 2022 om 08:11 Overig

HAARLEMMERMEER Met de aanhouding vorige week van een Beinsdorper voor de beroving van een 15-jarige Vennepse tiener, én het oppakken van drie jongens op een NS-station wegens de beroving van een 13-jarige uit Hoofddorp, heeft de politie een goede slag geslagen wat betreft straatrovers. Maar in Haarlemmermeer is het tegenwoordig oppassen geblazen. Een overzicht.

De politie pakte woensdagavond 19 januari op het NS-station van Hoofddorp drie jongens van 12 en 15 jaar uit Amsterdam na een straatroof eerder die dag bij de Toolenburgerplas. Een 13-jarige jongen uit Hoofddorp werd daar onder bedreiging van een mes en vuurwapen beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. 

Op maandagavond 10 januari  werd een 14-jarige jongen beroofd op het voetpad in het Lentepark tussen de Vivaldisingel en het Goudensteinpark. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij zijn telefoon afstaan. 

Op 7 januari was een man op de Montreallaan in Nieuw-Vennep het slachtoffer. Hij zat in zijn auto op een marktplaat-verkoper te wachten. Ineens stapten er twee mannen in die onder bedreiging zijn persoonlijke eigendommen opeisten en daarna zijn auto meenamen. Die is later leeg aangetroffen in de omgeving.

Op maandag 3 januari werd 49-jarige vrouw in Zwaanshoek rond 19.15 uur door twee jongemannen met geweld beroofd van haar spullen. Ze liet haar hond uit op de Noppenstraat toen de twee wilden weten hoe laat het was. Nadat zij haar telefoon pakte, werd die uit haar handen gegrist, kreeg ze klappen en werd ook nog bedreigd. 

Twee 15-jarige jongens uit Lisse en Nieuw-Vennep zijn dinsdag 21 december door drie inzittenden van een auto beroofd van hun persoonlijke eigendommen. Ze namen telefoons, AirPods, betaalpassen en zelfs hun dure kleding af. De daders zijn vorige week gepakt, zie de inleiding van dit artikel. 

Op zondagochtend 3 oktober heeft de politie een 17-jarige jongen uit Amsterdam opgepakt die samen met een handlanger in een bedrijfspand in de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp, tijdens een feest onder dreiging van een vuurwapen diverse spullen opeiste.

Eerder dat jaar was het al raak op zondag 13 september toen een 18-jarige jongen en een 17-jarig meisje uit Haarlemmermeer rond 22.40 uur op de Hoofdweg-Oostzijde in Hoofddorp werden beroofd van hun spullen door twee mannen. Hierbij werd geweld gebruikt.  Nog ietsje terug op zondag 14 maart werd een 14-jarige jongen rond 17.45 uur op de Hoofdweg in Hoofddorp door twee personen beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. En op zondag 3 januari van het afgelopen jaar werd een 57-jarige man slachtoffer van een beroving in Hoofddorp, na een deal op marktplaats. Die dader is overigens ook gepakt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie