Afbeelding
Pixabay

Burgemeester kwaad over illegaal dansfeest in Park21

26 januari 2022 om 10:56 Overig

HAARLEMMERMEER Burgemeester Schuurmans heeft geen goed woord over voor het illegale dansfeest dat afgelopen weekeinde in Park21 is gehouden. Daarbij gingen op de parkeerplaats naast honkbalclub de Pioniers tweehonderd jongeren uit hun dak. Locatie12 wordt als organisator genoemd, taxibusjes reden af en aan. Rond 3.00 uur brak de politie het feest af. 

“Ik vind deze feesten egoïstisch en asociaal”, zo laat Schuurmans in haar column in HCnieuws weten. “En dan druk ik me nog netjes uit. Ik ben kwaad omdat de organisatoren aan deze feesten veel geld verdienen waarover ze niets afdragen: geen belasting, geen leges, niets. Terwijl de horeca en de evenementensector op omvallen staan, denken deze mensen dat ze boven alles verheven zijn.”  

“Deze organisatoren en feestgangers dragen niets bij aan de samenleving. Het enige dat ze ‘bijdragen’ is een enorme berg afval, die opgeruimd moet worden van gemeenschapsgeld: úw geld. De grond en planten worden kapotgestampt, overal liggen lege ballonnen in de natuur, maar dat maakt deze feestgangers niet uit. Zolang zij maar plezier hebben.”  

Schuurmans geeft aan te snappen dat jongeren (en ook ouderen) zin hebben in feesten en evenementen. “Maar dat betekent niet dat men zich als egoïsten hoeft te gedragen. Want terwijl de horeca en evenementensector tandenknarsend toekijken, hebben feestgangers hun pleziertje gehad, heeft de organisator het geld binnen en mag de gemeente de rotzooi opruimen.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie