De laatste salto's zijn gemaakt als er geen nieuwe trainer komt.
De laatste salto's zijn gemaakt als er geen nieuwe trainer komt. Facebook

Dreigend einde voor jeugdafdeling turnvereniging Rijsenhout

26 januari 2022 om 13:25 Overig

RIJSENHOUT Wegens een gemis aan een trainer dreigt de jeugdafdeling van turnvereniging Rijsenhout te moeten stoppen. “We hebben van alles gedaan om dit te voorkomen,” zegt voorzitter Petra Bart na het wegvallen van de laatste trainer die stopte wegens een nieuwe baan.    

Door het gemis komt er wellicht een einde aan 62 jaar jeugdgymnastiek in Rijsenhout, zolang bestaat de vereniging. Vanaf het begin was er dus altijd plek voor de jeugd. Op het laatst waren er nog drie groepen over, met opgeteld dertig kinderen. Overigens gaat de club zelf nog wel door via de senioren, die met vijftig mensen zijn verdeeld over vier groepen.

Voor het training aan jongeren gelden uiteraard bepaalde diploma-eisen, en er staat niet meer dan een kleine vergoeding tegenover. “Het is een bekend probleem”, zegt Petra. “Ook andere verenigingen hebben een tekort en moeten soms stoppen met jeugdgroepen.      

Wie het opheffen van de jeugdafdeling wil voorkomen en training wil gaan geven, en over de juiste papieren beschikt, kan zich melden via een mail naar voorzitter@gvrijsenhout.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie