Afbeelding
Foto Amslod

Gezond de dagelijkse bezigheden verzorgen

28 januari 2022 om 13:19 Partnercontent

Je hebt helemaal je plek gevonden in de Haarlemmermeer. Je woont in een fijn huis. De kinderen hebben het er fijn. Je hebt er van alles te doen. Alleen zou je dat wel allemaal wat gezonder willen aanpakken. Daarom is het verstandig om je auto te laten staan. In plaats daarvan pak je voortaan je elektrische mamafiets. Daarmee kan je alles doen wat je op dagelijkse basis moet doen, maar dan veel gezonder. Je krijgt direct ook de juiste mate van lichaamsbeweging. Het is goed om daar dus eens wat dieper op in te gaan. 

Eerst de kinderen naar school

Wat is het eerste dat je doet op een dag? Na het ontbijt is dat natuurlijk de kinderen naar school brengen. Waar je steeds meer ouders naar de kiss & ride ziet grijpen, pak jij dat anders aan. Door de elektrische ondersteuning van je fiets kan je namelijk heel gemakkelijk op je tweewieler op stap. In dat opzicht is het dus ook zeker de moeite waard om die kans te benutten. Het is ook veel sneller en gemakkelijker om op de fiets door het verkeer te trekken. En je kinderen zijn ook nog eens altijd op tijd.

Even op bezoek

Het volgende wat je doet is op de koffie gaan bij een vriendin. Die woont een paar straten verderop. Je kan dus gewoon direct doorrijden. Het is in dat opzicht ook wel fijn dat je deze mamafiets gemakkelijk kon krijgen. Daarvoor ben je gewoon op een elektrische fiets aanbieding ingegaan. Daardoor heeft het jullie niet veel gekost, maar krijg je er wel heel veel voor terug. De fietsen zijn dan wel veel geavanceerder dan de klassieke modellen, maar dat hoeft dus niet te betekenen dat je er heel veel meer aan kwijt bent. Dat is ook van belang.

De boodschappen even ophalen

Voor je terug naar huis gaat, pak je nog wel even een klusje direct mee. Op je elektrische fiets heb je natuurlijk ook wel een mandje laten monteren. Dat geeft je direct de mogelijkheden om even de boodschappen voor vandaag op te halen. je rijdt langs de supermarkt, koopt de gezonde ingrediënten voor de maaltijd van vanavond en rijdt lekker naar huis. Daar kan je misschien vast wat voorbereidingen doen voor de maaltijd die je vanavond gaat maken. Of je gaat er nog even op uit om de mooie omgeving van de Haarlemmermeer te ontdekken op de fiets.

Weer terug naar huis

Er is nu nog één laatste taak voor vandaag over. De kinderen moeten immers ook weer op een veilige manier thuis komen. Dus stap je weer op je fiets. Je haalt de kinderen. Je zorgt dat je op tijd voor de school staat. Daar kan je dan ook nog even wat bijkletsen met de moeders van de andere kinderen. Daarna fietsen jullie gezellig samen naar huis. Als het echt leuk is, dan kunnen jullie ook nog een kleine omweg nemen. Mits je wel hebt gezorgd dat er voldoende energie in je accu zit om te toeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie