Afbeelding
Mobiele telefonie

Meerdere nummers op één toestel? Het kan met dual sim

8 februari 2022 om 07:08 Partnercontent

De ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie volgen elkaar in rap tempo ook. Zo was daar een aantal jaar geleden ook de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken in één toestel. Dit wordt ook wel dual sim genoemd. De vraag naar toestellen die de mogelijkheid tot dual sim bieden groeit alsmaar door. Het heeft meerdere praktische voordelen en kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo kun je een toestel met twee fysieke simkaarten gebruiken, als het toestel hiervoor geschikt is, maar ook eSIM behoort vandaag de dag tot de mogelijkheden. Bij dual sim gebruik je twee fysieke simkaarten in toestel die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Zo ben je dus via twee abonnementen bereikbaar op het toestel. Een combinatie tussen een fysieke simkaart en eSIM is ook mogelijk. eSIM is een digitale simkaart die in combinatie met een fysieke simkaart te gebruiken is. Niet elk toestel is namelijk geschikt om er twee simkaarten in te plaatsen.

Voor Sim Only gebruikers is dual sim dit een zeer handige oplossing. Je hoeft namelijk geen nieuw toestel aan te schaffen om gebruik te maken van je tweede abonnement, maar combineert het met je huidige toestel.

Praktisch voordeel van dual sim

Dual sim biedt meerdere voordelen. Allereerst is dat het praktische voordeel om niet meer de hele dag met twee verschillende toestellen rond te lopen. Steeds meer mensen hebben meer dan één mobiele telefoon, bijvoorbeeld een zakelijke en een privé telefoon. Door met twee simkaarten in één toestel te werken, hoef je geen onderscheid meer te maken tussen twee toestellen. Tussen zakelijke nummer en privé nummers wordt duidelijk onderscheid gemaakt op deze manier. De telefoon beschikt over twee interne antennes waardoor beide simkaarten tegelijkertijd actief zijn. Bijkomend voordeel is dat je één van de simkaarten ook tijdelijk kunt uitschakelen. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je niet bereikbaar wil zijn op je zakelijke nummer.

eSIM

Om gebruik te maken van dual sim, moet je beschikken over een toestel dat hiervoor geschikt is. De meeste nieuwe smartphones die nu op de markt zijn beschikken over deze functie, als is het wel aan te raden om dit vooraf goed te controleren. Niet alle toestellen die hiervoor geschikt zijn, kunnen ook twee fysieke simkaarten aan. In dat geval is er een mogelijkheid om eSIM toe te voegen. eSIM staat voor embedded sim en is een simkaart die opgenomen is in je toestel. Via info van je provider kun je deze eSIM activeren met een bepaald abonnement, zonder dat je van die specifieke provider een simkaart in het toestel moet plaatsen.

Steeds meer providers bieden de mogelijkheid van eSIM aan. Of het nu voor zakelijk gebruik is, of voor je verblijf in het buitenland, soms kan het handig zijn om een tweede abonnement te gebruiken op hetzelfde toestel. Of je een simpel prepaid abonnement gebruikt of een Prepaid onbeperkt internet abonnement wil toevoegen, het praktisch voordeel blijft groot. Goed om te weten is dat dual sim wel kan zorgen voor een kortere batterijduur, omdat de twee antennes in je toestel allebei energie uit de batterij nodig hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie