Oude werkingsgebied Notifly (blauw) en nieuwe werkingsgebied op basis van raster-voorspelmethode (roze).
Oude werkingsgebied Notifly (blauw) en nieuwe werkingsgebied op basis van raster-voorspelmethode (roze). Schiphol Group

‘Vliegweerbericht’ voorspelt vliegverkeer op steeds meer locaties

3 maart 2022 om 17:24 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER Omwonenden van Schiphol hebben met de Notifly app van Schiphol altijd inzicht in het huidige en het verwachte vliegverkeer op hun locatie. De app geeft vanaf deze week op nog meer plekken rondom Schiphol een voorspelling van het vliegverkeer. Dat komt door een nieuwe voorspelmethode van de app. Inwoners in het gebied tussen Den Haag, Utrecht en Alkmaar kunnen vanaf nu ook gebruikmaken van Notifly. 

 Notifly gebruikt nu een nieuwe voorspelmethode op basis van een raster (grid based predictions). Door een raster over de omgeving van Schiphol te leggen, kan het algoritme van Notifly voor elk hokje op de kaart het verwachte vliegverkeer berekenen. Hiermee worden voorspellingen betrouwbaarder en is het ook eenvoudiger om het werkingsgebied van de app uit te breiden.

Met Notifly kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden in de omgeving van Schiphol op de hoogte blijven van het vliegverkeer rondom de luchthaven. De app is samen met omwonenden ontwikkeld en voorziet in de behoefte aan meer voorspelbaarheid van het vliegverkeer.  
Sinds de introductie in juni 2021 hebben ruim 18.000 mensen de app geïnstalleerd. Zij kunnen in de app tot wel 24 uur vooruitkijken en per uur een indicatie zien van het verwachte aantal vliegtuigen dat over hun locatie vliegt. Op een kaart kunnen gebruikers het vliegverkeer live volgen en het actuele baangebruik checken. De app is te downloaden in de Google Play Store en iOS Appstore.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie