Afbeelding
Photo by Denny Müller on Unsplash

Sneller internet in regio Hoofddorp zonder torenhoge kosten, hoe dan?

14 februari 2022 om 10:45 Partnercontent

De afgelopen jaren zijn er in regio Hoofddorp flink wat ontwikkelingen geweest op het gebied van glasvezel. Wie niet tijdig ingestapt kan in een later stadium in bepaalde buitengebieden flink in de buidel tasten, waarbij de kosten per aansluiting neer kunnen komen op zelfs een paar duizend euro. Niet wenselijk natuurlijk, maar hoe realiseer je dan toch op een goedkopere manier sneller internet? We vertellen er meer over.

Sneller abonnement met welkomstkorting

Wie momenteel een ontoereikend internet abonnement heeft doet er goed aan om de pakketten van providers eens onder de loep te nemen. Zij bieden welkomstkorting, en dat kan je in het eerste half jaar van je abonnement al zo’n €100 schelen op de prijs. Door die welkomstkorting kan het zelfs zo zijn dat je sneller internet aan een lagere prijs krijgt.

Eenvoudig providers vergelijken

Je hoeft niet alle aanbieders af te struinen om de beste deal te vinden, want daarvoor maak je gebruik van een vergelijkingswebsite zoals ProviderCheck.nl. Door slechts je postcode in te vullen zie je binnen een minuutje alle huidige aanbiedingen op je adres. Je kunt ook meteen een glasvezel check uitvoeren, zodat je weet of dat mogelijk is én zo ja, wat de kosten per maand zijn (inclusief welkomstkorting). Is er geen glasvezel mogelijk, dan zie je de alternatieven.

De kosten van overstappen

Wanneer je overstapt van traditioneel internet abonnement of wanneer er al een glasvezelverbinding mogelijk is op jouw adres, dan is dat overstappen erg eenvoudig. Je vult je gegevens en ingangsdatum van het abo in en je nieuwe provider regelt de rest. Meestal wordt de overstapservice gratis aangeboden. Ligt er overigens nog geen glasvezelverbinding en wil je dat wel graag?  Daar denk je wellicht wel even twee keer over na. De kosten per aansluiting liggen namelijk -wanneer je niet mee hebt gedaan aan de specifieke glasvezelcampagnes- op een bedrag van gemiddeld €1815.

Overweeg een combinatie van internet en tv

In de eerder genoemde vergelijker is het tevens mogelijk om gecombineerde abonnementen te vergelijken, bijvoorbeeld met tv en/of bellen. Kies je hiervoor, dan kun je nog extra voordelen behalen. Dat begint al met een hogere korting, tot €25 per maand gedurende vier tot zes maanden. Daarnaast krijg je vaak korting op je smartphone abonnement als je die afsluit bij dezelfde (of gekoppelde) provider. Tot slot krijg je leuke presentjes.

Gratis cadeaus bij overstap

Die gratis presentjes zijn bedoeld om jou over te halen om klant te worden. Wie wordt er immers niet blij van cadeaus? Je kunt denken aan gratis wifi-boosters, een smartphone, sporthorloge of Google Nest Wifi. Ook abo’s op streamingsdiensten behoren tot het aanbod, zoals ESPN Compleet, Canal+ films & series, FilmBox en Starzplay. Tot slot krijg je vaak de aansluitkosten cadeau. Het aanbod wisselt per provider en van tijd tot tijd.

Overstappen na afloop vast contract

Stap je over, dan is het slim om de afloopdatum van je vaste contract alvast in je agenda te noteren. Na die periode opnieuw overstappen zorgt er namelijk voor dat je opnieuw van welkomstkorting en presentjes kunt profiteren. Altijd mooi meegenomen toch!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie